14 °C Budapest

Ahol a víz az úr : jövőre már ivóvízalapdíjat is fizetünk!

Pénzcentrum
2008. november 18. 14:30

Budapesten jövőre várhatóan 8,4 százalékkal emelkedik a vízdíj, valamint a közületek után a lakossági fogyasztók részére is bevezetik az ivóvízalapdíjat, ami vízmérőóránként havi 150 forint lesz. A többi közszolgáltatási díj is emelkedik ugyanakkor, csak az ezekről szóló javaslat később kerül a városvezetés elé, mivel még tartanak az egyeztetések a cégekkel - írja az ingatlanmagazin.com.


A Fővárosi Vízművek Zrt. első díjemelési javaslata is 12,9 százalék volt, amit a városvezetés elfogadhatatlanul magasnak tartott, így mérsékelték azt 8,4 százalékra. Az erről szóló előterjesztést a mai napon nyújtják be a Főpolgármesteri Kabinet ülésére.

Jön a vízóránkénti alapdíj (Forrás: Vízművek)

Tovább a teljes cikkre...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm