22 °C Budapest

Elkezdődött az építkezés: Jazz Loft, a lakáspiaci virtuóz

Pénzcentrum
2008. május 6. 15:21

Elkezdődött az építkezés Óbudán, a Vörösvári út, Hévízi utca és Hunor utca közötti területen, ahol jelenleg az Első Pesti Hengermalom budai üzemének patinás, ipartörténeti szempontból is jelentős épülete áll. A Jazz Loft Lakóparkban összesen 137 lakás - köztük loftok és penthousok - készülnek. Átadás: 2009. II. negyedévében.

Bár az itt épülő lakópark a XXI. századi városlakók ízléséhez igazodik, a régi malomépület nem lesz az új beruházás áldozata. Sőt, ezen a helyen a városi életforma sem a szürke egyhangúságot, hanem kényelmet, igényességet, lendületet jelenti. Az építkezés nyitányán a projektben résztvevők különleges feladatként jellemezték a Jazz Loft lakópark létrehozását. Turányi Gábor Ybl-díjas építész számára például valóban minden sablontól mentes kihívást jelentett a tervezés.

Nemcsak az 1800-as évek második feléből származó épülettel kellett számolnia, hanem azzal is, hogy loft- és penthouse lakások is meghatározzák a lakópark arculatát. A gyakorlati oldalt- azaz a generál-kivitelezést- képviselő Murus Zrt. vezérigazgatója, Seprényi Sándor szerint ez lesz az egyik legfontosabb lakáspiaci referencia cége számára. A kivitelezés éppen a modern házak és a patinás épület együttélése miatt valódi csemege egy építőipari cég számára.

A lakóházak mellett vélhetően az is sikerre ítéli ezt a projekttet, hogy a közeg egy közel négyezer négyzetméteres ősfás park. A lakások mellett olyan ínyencségek is erősítik a Jazz Loft hangulatot, mint például az eredeti francia étterem, az egyedülálló gourmet üzlet, vagy a bortrezor. A 137 lakás közül 7 egyedi kialakítású loftként, 33 pedig penthouse-ként épül.

Takács Imre, a beruházó Malomvári Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb piaci szereplőket választották a projekt partnereivé, így lett az értékesítő az Otthon Centrum, a projektvezető a Reality Kft., a finanszírozó a CIB Bank Zrt. és a tervező, illetve a kivitelező a már említett T2a Építésziroda és a Murus Zrt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Jazz Loft lakópark alapköve sem hétköznapi, hiszen egy Tokaji aszút is rejt a társasházi alapító okirat mellett az utókor számára. A Jazz Loft lakásainak átadása 2009. második negydévében várható.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?