Víz alatt és barlangban - megőrültek?

Pénzcentrum
2007. december 8. 08:00

Különcködés vagy az egyediség kifejezése? Megítélés kérdése, hogy a különleges élményt nyújtó szolgáltatásokat melyik jelzővel illetjük, az autóipari és egyéb trendek is arra utalnak azonban, hogy az egyedi szolgáltatás nyújtása egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fogyasztói társadalmakban.

Ez azonban nem csak az újonnan épített ingatlanok belső kialakításának egyediségében, vagy az új autók színében nyilvánul meg, tetten érhető abban is, hogy sokan karácsonyra már nem egy újabb műszaki cikkel, mosógéppel vagy televízióval lepjük meg szeretteinket, hanem egy különleges élménnyel, így egy utazással, sétarepüléssel, színházjeggyel.

Az amerikai Forbes összeállításában ilyen, egyedi élményt nyújtó szállodákkal ismerkedhetünk meg. Akár a berlini Propeller Island City Lodge-ról, a Winvian Hotelról vagy a quebeci jéghotelról legyen szó, egy közös van bennük, hogy bizonyosan nincs belőlük még egy.

A Propeller Island City Lodge különlegessége, hogy a 31 egy szoba mindegyike különböző dizájnban készült: a narancs szobában például gyömbér, sárgarépa és mandarin mintásak a falak, míg a szimbólum szobában a falakat borító 300 fehér fakockán fekete görög betűk és egyéb jelek díszítik a falakat és a bútorokat.

Forrás: Forbes

Az amerikai Winvian Hotel ezzel ellentétben a szolgáltatások széles skálájával próbálja meg becsábítani a turistákat, a tizennyolc különálló luxus "házikó" mellett helikopter leszállópálya, lovaglási és robogóbérlési lehetőség is van, a kulináris élvezeteket nyújtó konyha mellett.

Ugyancsak a tengerentúlon, New Yorkban a Casablanca című film marokkói díszletei között tölthetünk el egy éjszakát, a 48 szobás Times Square-i hotelt ugyanis pontosan a világhírű film díszleteihez hű berendezéssel látták el. Itt valóban Ingrid Bergmannak és Humphrey Bogartnak érezhetik magukat a vendégek.

A különleges szálláshelyek között természetesen a víz alatti hotelekkel is találkozhatunk, a Forbes ezek közül most nem a Dubai szálló terveit, hanem a 2009-re, vagyis a pekingi olimpia utánra elkészülő Hydropalace-t, mely a Dél-kínai Tenger 16-20 méteres mélységét tárja az érdeklődő vendégek elé. A földi kiszolgáló egység még várhatóan az olimpia előtt megnyílik.

Forrás: Forbes

Az első víz alatti hotel azonban már üzemel: a floridai kutatóállomást nemrégiben alakították át 6 személy befogadására alkalmas szállóhellyé, mely a Jules Undersea Lodge elnevezést kapta. Különlegessége, hogy csak búvárruha segítségével közelíthető meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A víz helyett a jég játszik fontos szerepet a kanadai Quebecben található hotelnél, melyet minden évben 7 tonna hóból és 2,3 mázsa jégből építenek fel. A Jéghotel 34 szobájában, kápolnájában és két galériájában -5, -2 fok uralkodik, a vendégek azonban nem a csupasz jégen, hanem attól elválasztva fán alszanak, -40 Celsius fokot is kizáró hálózsákokban.

Forrás: www.pbase.com

A mellékhelyiségek azonban a fűtött épületekben találhatók, így attól sem kell félni, hogy a jégtúra végül tüdőgyulladással a kórházban és nem a fényképek nézegetésével otthon végződik.

Diákéveinkből kiindulva sokak számára inkább riasztó, mintsem csábító élmény egy könyvtárban aludni. A New York-i Library Hotel üzemeltetői azonban láthatólag úgy vélik, hogy az olvasás szeretete még nem veszett ki teljesen a világból, s egy szállodát is vonzóvá tehet 6 ezer kötetes gyűjteménye.

A könyvek helyett élőben is megtapasztalhatjuk a természet erejét az Amazonas-erdőben található Ariau Towers Hotelben. A Tarzan-rezidenciából például az esőerdő talajszintje felett 28 méteres magasságból élvezhetnénk a dzsungel közelségét. A Negro-folyó mellett található, hármas épületegyüttest függőhidak kötik össze.

Forrás: Forbes

Ugyancsak a természet közelségének élményét nyújtja az a hidegháborús erődből lett luxushotel, mely szinte teljes egészében egy barlangban található, csupán megnagyított ablakain keresztül jutnak a szobák nappali fényhez. Az Ozark hegységben található Beckam Creeak Cave Haven szállodát sokan hegyi túrák kiindulópontjaként használják.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem