Víz alatt és barlangban - megőrültek?

Pénzcentrum
2007. december 8. 08:00

Különcködés vagy az egyediség kifejezése? Megítélés kérdése, hogy a különleges élményt nyújtó szolgáltatásokat melyik jelzővel illetjük, az autóipari és egyéb trendek is arra utalnak azonban, hogy az egyedi szolgáltatás nyújtása egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fogyasztói társadalmakban.

Ez azonban nem csak az újonnan épített ingatlanok belső kialakításának egyediségében, vagy az új autók színében nyilvánul meg, tetten érhető abban is, hogy sokan karácsonyra már nem egy újabb műszaki cikkel, mosógéppel vagy televízióval lepjük meg szeretteinket, hanem egy különleges élménnyel, így egy utazással, sétarepüléssel, színházjeggyel.

Az amerikai Forbes összeállításában ilyen, egyedi élményt nyújtó szállodákkal ismerkedhetünk meg. Akár a berlini Propeller Island City Lodge-ról, a Winvian Hotelról vagy a quebeci jéghotelról legyen szó, egy közös van bennük, hogy bizonyosan nincs belőlük még egy.

A Propeller Island City Lodge különlegessége, hogy a 31 egy szoba mindegyike különböző dizájnban készült: a narancs szobában például gyömbér, sárgarépa és mandarin mintásak a falak, míg a szimbólum szobában a falakat borító 300 fehér fakockán fekete görög betűk és egyéb jelek díszítik a falakat és a bútorokat.

Forrás: Forbes

Az amerikai Winvian Hotel ezzel ellentétben a szolgáltatások széles skálájával próbálja meg becsábítani a turistákat, a tizennyolc különálló luxus "házikó" mellett helikopter leszállópálya, lovaglási és robogóbérlési lehetőség is van, a kulináris élvezeteket nyújtó konyha mellett.

Ugyancsak a tengerentúlon, New Yorkban a Casablanca című film marokkói díszletei között tölthetünk el egy éjszakát, a 48 szobás Times Square-i hotelt ugyanis pontosan a világhírű film díszleteihez hű berendezéssel látták el. Itt valóban Ingrid Bergmannak és Humphrey Bogartnak érezhetik magukat a vendégek.

A különleges szálláshelyek között természetesen a víz alatti hotelekkel is találkozhatunk, a Forbes ezek közül most nem a Dubai szálló terveit, hanem a 2009-re, vagyis a pekingi olimpia utánra elkészülő Hydropalace-t, mely a Dél-kínai Tenger 16-20 méteres mélységét tárja az érdeklődő vendégek elé. A földi kiszolgáló egység még várhatóan az olimpia előtt megnyílik.

Forrás: Forbes

Az első víz alatti hotel azonban már üzemel: a floridai kutatóállomást nemrégiben alakították át 6 személy befogadására alkalmas szállóhellyé, mely a Jules Undersea Lodge elnevezést kapta. Különlegessége, hogy csak búvárruha segítségével közelíthető meg.

A víz helyett a jég játszik fontos szerepet a kanadai Quebecben található hotelnél, melyet minden évben 7 tonna hóból és 2,3 mázsa jégből építenek fel. A Jéghotel 34 szobájában, kápolnájában és két galériájában -5, -2 fok uralkodik, a vendégek azonban nem a csupasz jégen, hanem attól elválasztva fán alszanak, -40 Celsius fokot is kizáró hálózsákokban.

Forrás: www.pbase.com

A mellékhelyiségek azonban a fűtött épületekben találhatók, így attól sem kell félni, hogy a jégtúra végül tüdőgyulladással a kórházban és nem a fényképek nézegetésével otthon végződik.

Diákéveinkből kiindulva sokak számára inkább riasztó, mintsem csábító élmény egy könyvtárban aludni. A New York-i Library Hotel üzemeltetői azonban láthatólag úgy vélik, hogy az olvasás szeretete még nem veszett ki teljesen a világból, s egy szállodát is vonzóvá tehet 6 ezer kötetes gyűjteménye.

A könyvek helyett élőben is megtapasztalhatjuk a természet erejét az Amazonas-erdőben található Ariau Towers Hotelben. A Tarzan-rezidenciából például az esőerdő talajszintje felett 28 méteres magasságból élvezhetnénk a dzsungel közelségét. A Negro-folyó mellett található, hármas épületegyüttest függőhidak kötik össze.

Forrás: Forbes

Ugyancsak a természet közelségének élményét nyújtja az a hidegháborús erődből lett luxushotel, mely szinte teljes egészében egy barlangban található, csupán megnagyított ablakain keresztül jutnak a szobák nappali fényhez. Az Ozark hegységben található Beckam Creeak Cave Haven szállodát sokan hegyi túrák kiindulópontjaként használják.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?