34 °C Budapest

Jövőre óriási távhő-drágulás várható

Pénzcentrum
2006. november 30. 10:30

Jövőre akár 40-50 százalékkal is drágulhatnak a távhőárak, ugyanis a szolgáltatók ekkortól 100 százalékkal kapják drágábban a gázt - írja a Népszabadság.

Egyes településeken, így például Debrecenben ennél magasabb, 70 százalékos emelés is előfordulhat. Ennél alacsonyabb emelésről nem értesült a lap. A távhőár-emelésen belül a hődíj 80-100 százalékkal emelkedhet, az alapdíj azonban szinten is maradhat. A magas fogyasztásúak esetében a számla akár meg is duplázódhat, az alacsony fogyasztásúak 10-20 százalékkal fizethetnek többet.

A szociálisan rászorulókat kedvezmények illetik meg a kormány döntése alapján, ezek az egy háztartásban élők egy főre eső jövedelmétől függenek. Ennek számítása során az első felnőttet 1-es, a másodikat 0,9 a további nagykorúakat, illetve az első két gyereket 0,8-as a többi gyereket pedig 0,7 szorzóval kell figyelembe venni. Ha az 1 "egységre" jutó jövedelem 53 660 forint alatt van, a támogatás gigajoule-onként 1680, 67 075-ig 1380, 80490-ig 1068, 93905-ig 768 forint, e felett nem jár támogatás. A nagycsaládosok, fogyatékkal élők és a gyermeküket egyedül nevelők további kedvezményben részesülnek.

A szakma képviselői azt javasolják, hogy mindenki igyekezzen az egyedi fogyasztást mérő eszközt felszerelni, amivel átalánydíj helyett a saját tényleges fogyasztása után fizet. Azonban ehhez a lakók közös akarata is kell. Az átalakításhoz elvileg állami támogatás is igénybe vehető.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem