Students girl during graduation ceremony - rear view

Rengetegen jelentkeztek erre a magyar egyetemre: nem semmi diplomára tették le a voksuk

2022. július 22. 19:45

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) idén szeptemberben 6 255 elsőéves kezdheti meg tanulmányait, mellyel a tavalyi rekordszámú felvett hallgató után az utóbbi évtized második legjobb eredményét érte el az elsőéves hallgatók létszámát tekintve. A tavalyi évhez hasonlóan a gólyák 67 százaléka idén is állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait.

A BGE idén is a TOP 5 legmagasabb jelentkezői létszámmal büszkélkedő egyetem közé került. Emellett mindhárom kara – Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Külkereskedelmi Kar, Pénzügyi és Számviteli Kar – a jelentkezők száma alapján a 10 legnépszerűbb egyetemi kar között szerepelt. Az egyetem elismertségét a piaci igényekhez illesztett képzési portfóliójának köszönheti; a 10 legnépszerűbb magyarországi alapszak közül 5 szerepel a kínálatában - írták közleményükben.

Az intézmény iránti töretlen érdeklődést igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2022/2023-as tanévben 6 255 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a felvett hallgatók 67 százaléka állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait a BGE-n. A jelentkezők többsége a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szakokra tette le a voksát.

Az idei eredmények is igazolják, hogy a BGE-n megszerezhető, a munkaerőpiac által elismert diploma továbbra is biztos befektetést jelent a jövőbe. A szeptembertől tanulmányaikat megkezdő új hallgatóink nem csak a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyetemén tanulhatnak majd, hanem egy innovatív, az új ismeretekre nyitott intézmény kiváló belső közösségének tagjaivá is válnak. Mi a BGE-n hisszük, hogy az egyéni sikerhez hallgatóink saját erőfeszítésein és hozzáállásán keresztül vezet az út, nekünk pedig az a feladatunk, hogy biztosítsuk a megfelelő feltételeket a szakmai fejlődésükhöz és az egyéni ambícióik kiteljesítéséhez

- hangsúlyozta prof. dr. Heidrich Balázs, az egyetem rektora. Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem