2020. augusztus 15. szombat Mária

Megint csalók vadásznak az OTP ügyfeleire: ez a legújabb trükk


Újfajta trükköt eszeltek ki csalók, hogy megszerezzék az OTP Bank ügyfeleinek adatait. A tört magyarsággal írt, de OTP-s logóval érkező email a tranzakciókról értesítő ingyenes SMS-t vagy emailt ígér, de az egész csak arról szól, hogy kinyerjék a gyanútlan ügyfelek netbankos azonosítóit és kódjait.

Egy OTP-s logóval ellátott email érkezett az egyik szerkesztőségi email-címünkre:


forrás: Pénzcentrum

Az emailben tökéletlen magyarsággal próbálják arra rávenni a címzettet, hogy iratkozzon fel az OTP Bank azon szolgáltatására, melynek keretein belül emailben vagy szöveges üzenetben értesítik a fiókjához kapcsolódó lényeges tranzakcióról.

A továbbkattintást a megadott linkre viszont nem ajánljuk, mert az nem az OTP weboldalára, hanem egy adathalász oldalra vezet.

Mi viszont természetesen megtettük, és ez az oldal várt minket:


forrás: Pénzcentrum

Az oldal látszólag az OTP-s netbank belépőoldala, ám ez nem az, aminek látszik, csak arról van szó, hogy

csalók próbálják megszerezni az adatainkat, amelyek segítségével hozzáférnének a netbankunkhoz.

Az adathalász-kísérletről cikkünk megjelenése előtt értesítettük az OTP Bankot.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.