Aerial view of of Costa Smeralda, Sardinia, Italy. Costa Smeralda was created by Prince Karim Aga Khan and various other investors, Porto Cervo village is the main centre of Costa Smeralda. This is one of most expensive areas in the world, along as being a luxury yacht magnet and billionaires playground.

Hihetetlen, de igaz: ezekre egy fillért sem hajlandóak költeni a legsikeresebb csúcsmilliárdosok

2024. május 27. 15:44

Az önmagukat milliomossá tévő személyek pénzügyi sikerük egyik kulcsaként a tudatos és célirányos költekezést emelik ki, kerülve a felesleges és impulzív kiadásokat, mint például a gyors divat, drága alkohol vagy kiterjesztett garanciák.

A milliomosok pénzügyi szokásai gyakran eltérnek az átlagemberekétől, különösen ami a költekezést illeti. A CNBC szerint a vagyonos egyének tudatosan döntenek arról, mire költenek és mire nem.

Jonathan Sanchez, self-made milliomos és a Parent Portfolio alapítója egyszerű és időtálló ruhadarabokra összpontosít, elkerülve ezzel a gyors divat csapdáját. Az ilyen megközelítés lehetővé teszi számára, hogy ne költsön feleslegesen divatos vagy olcsó minőségű ruhákra.

Steve Adcock, a Millionaire Habits hírlevél szerzője nem lát értelmet abban, hogy különféle kiterjesztett garanciákra költsön. Ő inkább egy vészhelyzeti alapot tart fenn, amelyből fedezheti az esetleges javításokat, vagy ha valamilyen készüléket cserélni kell.

Bernadette Joy, a Crush Your Money Goals alapítója pedig edzős ruhadarabokra sem hajlandó túlzottan költeni. Ő inkább ingyenesen kapott pólókat használ edzőruhaként, mintsem drága márkás termékekre költse pénzét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Todd Baldwin ingatlanos azt is elárulta, hogy ritkán költ éttermi vagy mozis kirándulásokra. Ehelyett "titkos vásárlóként" tevékenykedik, így nem csak ingyen élvezhet bizonyos szolgáltatásokat, de még fizetést is kap értük. Ezek a példák jól mutatják, hogy a milliomosok hogyan gondolkodnak és döntenek tudatosan pénzügyeik kezelése során. A cél nem csupán a meglévő vagyon megőrzése, hanem annak okos és hatékony növelése is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 17. 20:01
Az ATV sajtóosztálya hétfőn reggel arra a kérdésünkre, hogy mikor vette át az Egyenes beszéd főszerk...
Bankmonitor  |  2024. június 17. 08:56
Nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg egy újabb hír a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatban....
Holdblog  |  2024. június 17. 08:26
Az Adidas-sztori első részében leírtuk, hogyan vált a vállalat egy kis német garázscégből meghatároz...
Buxelliott  |  2024. június 16. 13:54
Megérkezett az újabb ATH, majd lefordult a piac. Van fordulós jelzés (megerősítés a jövő héten érkez...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem