Eladó a legendás magyar színész palotája

2011. június 11. 11:02

Negyven év után piacra került a Castle La Plaoma, vagyis a Drakula filmek sztárjának Lugosi Bélának egykori otthona.

Közel félmilliárd forintnak megfelelő összegért árulják a 465 négyzetméter alapterületű Tudor-stílusban épült kastélyt - a világhírű magyar színész egykori otthonát. A villát 1924-ben építették, 5 szoba és 4 fürdőszoba kapott benne helyet. A bálterem méretű nappali mellett található benne könyvtárszoba, ebédlő, reggeliző-helyiség, valamint egy lakrész a személyzet számára.

 

(Forrás: realtor.com)


A ház mit sem változott az építés óta eltelt közel egy évszázad alatt. A házban ma is az eredeti burkolatok és belsőépítészeti megoldások találhatóak meg. Így ugyanazzal az intarziás padlóval, kovácsoltvas elemekkel, mahagóni ajtókkal, illetve kívül réz ereszcsatornával találkozhatunk, amivel élete során a világhírű magyar színész is.

 

(Forrás: realtor.com)


Ablakaiból körbe Palos Verdes-re, Long Beach-re, Beachwood Village-re és a Hollywood feliratra nyílik kilátás. A hirdetés szerint a ház esetében Hollywood egyik legjobb elhelyezkedésű, 1115 négyzetméteres telkéről van szó, s egyben a Beachwood Canyon egyik legjelentősebb épületéről.

Lugosi Béla életútja

1882. október 20-án látta meg a napvilágot Lugoson, Blaskó István és Paula de Vojnich negyedik gyermekeként. Tizenkét éves korában végleg abbahagyta iskolai tanulmányait, elköltözött otthonról és alkalmi munkákat vállalt. Eleinte Temesvárott játszott, majd 1910-ben a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1911-től a Magyar Színházban, a Királyi Színházban, a Palota Színházban lépett fel, majd 1912-ben a Nemzeti Színház tagja lett.

 

(Forrás: realtor.com)


Az első világháborúban hadnagyként szolgált az osztrák-magyar hadseregben. Az orosz fronton vívott harcok során megsebesül, hazatérte után a harctéren mutatott bátorságáért kitüntetik. 1919-ben a Tanácsköztársaság idején aktív szerepet vállalt a színész-szakszervezetben. Nyílt politikai állásfoglalása miatt emigrációba kényszerült.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
(Forrás: realtor.com)


Előbb Bécsben és Berlinben tűnt fel, ahol a filmvásznon kamatoztatta színészi adottságait, majd 1920-ban az Egyesült Államokba utazott. 1931-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. Az Egyesült Államokban ezután létrehozta a Magyar Nemzetiségi Színházat, ahol magához hasonlóan hazájukból száműzött magyar színészekkel vette körül magát.

 

(Forrás: realtor.com)


1927-ben felkérték a "Drakula" című Broadway darab címszerepére. A produkció rendkívül sikeres volt több mint 500 előadást ért meg és még két évig turnéztak vele. Ennek köszönhetően kérte fel az Universal filmstúdió Lugosi Bélát az 1931-es "Drakula" című film főszerepére. Ez a film hozta meg számára a sikert, ám egyben skatulyául is szolgált számára, mivel később csak horrorfilmekben szerepelt.

 

(Forrás: realtor.com)


Az ötvenes évek során megpróbált kitörni a horrorfilmek világából, és két vígjátékban is szerepelt, ám mindkét film csúfosan megbukott. A háborús sebesülése okozta fájdalmait orvosai egyre erősebb fájdalomcsillapítókkal igyekeztek enyhíteni, ám pont ezek a szerek vezettek súlyos morfiumfüggőségéhez. 1956. augusztus 16-án hunyt el szívinfarktusban.

 

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm