11 °C Budapest

Van, aki már 6,5 ezer milliárdot vesztett!

Pénzcentrum
2008. október 10. 10:05

Az Amerikából kiindult pénzügyi válság először Nagy-Britanniát érte el, aminek mostanra meg is lett az eredménye, a brit nagyágyúk, akik már szinte ikonnak számítanak a gazdasági életben, milliárdokat vesztettek...

A londoni City gazdasági helyzetét nagyon komolyan érintette a gazdagok vesztesége, üzletek százait voltak kénytelenek bezárni, éttermekről, bárokról és hotelekről már nem is beszélve. A veszteségek azután derültek ki, miután Gordon Brown kijelentette, hogy azokat a bankárokat és pénzügyi szakembereket, akik irreálisan magas kockázatot vállalnak a pénzügyi nyereség érdekében, meg kellene büntetni.

A legnagyobb vesztes egész Londonban az acélmágnás Lakshmi Mittal, aki már eddig is kénytelken volt végignézni, hogy 20 milliárd font (6,5 ezer milliárd forint) tűnik el a vagyonából, ami egyébként Nagy-Britannia leggazdagabb emberévé tette korábban. Az elmúlt 4 hónapban a veszteségei naponta 180 millió fontot (58,5 milliárd forint), vagyis óránként 7 millió fontot (2,275 milliárd forint) értek el.

A Londonban is ingatlanok sokaságával rendelkező orosz és kelet-európai oligarchiák tucatjai vesztettek nagyon komoly összegeket a vagyonukból.

A City bónuszai ráadásul a válság miatt 60 százalékra csökkenhetnek, bár ezek az összegek még mindig magasabbak, mint amiről egy átlagember álmodik. Bár az is kérdéses, hogy meddig, ugyanis a jövő heti EU-csúcson téma lesz a bankárok fizetésének bekorlátozása, azt ugyanis a vállalat teljesítményéhez illetve a nyereséghez kötnék. A leggazdagabbak veszteségei pedig még a luxusingatlanok piacára is rányomhatják a bélyegüket.

Lássuk a britek top 10 vesztesét...

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezzel viszont még mindig nincs vége, a válság ugyanis tovább tart, ki tudja a végére mekkora vagyonvesztéssel kell majd szembenéznie az eddig kiemelkedően gazdagnak számító briteknek...

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?