Budaörs, 2023. november 21.A Magyar Posta új elektromos teherautói az átadásuk napján Budaörsön, a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Központjában 2023. november 21-én. A vállalalt negyvenöt új, csomagszállításra és kézbesítésre is használható elektromos teherautót állít forgalomba.MTI/Czeglédi Zsolt

Hatalmas változás készül a csomagszállításban: rengeteg ember érint, aki gyakran vásárol a neten

MTI
2024. február 28. 15:31

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt.

Mikecz Péter marketingkommunikációs főigazgatója kiemelte: a rendelkezés célja, hogy mindenki, aki webshopokból rendel, a Magyar Postát mint egyetemes szolgáltatót igénybe vehesse. A szabad kézbesítőválasztás joga azonban továbbra is megmarad, a Magyar Postát lehetőségként kell feltüntetnie minden webshopnak - jegyezte meg.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a marketingkommunikációs főigazgató úgy fogalmazott: a változás a postának feladatot, több mint kétezer település lakosságának pedig lehetőséget jelent. A Magyar Posta minden csomagot el tud szállítani, és nem válogathat - szögezte le. Mikecz Péter a televízió műsorában jelezte: a Magyar Posta a házhoz szállításban tud előnyt nyújtani, emellett 550 csomagautomatát is üzemeltetnek, és idén további 150-et telepítenek. Várakozásai szerint el tudják majd látni a megnövekedett feladatot, hiszen tavaly a csúcsidőszakban, októbertől decemberig volt olyan nap, amikor 250-270 ezer csomagot is kézbesítettek. Ez azt mutatja, hogy az átlagoshoz képeset 10-20 százalékos növekedés esetén is helyt tudnak állni - tette hozzá.

Mikecz Péter arról is beszélt: a postai feladatok közé tartozik a nyugdíjak kiszállítása is, a nyugdíjasok mintegy 40 százaléka, több mint 900 ezer ember készpénzben kapja meg az ellátás összegét. Mint mondta, 2023-ban több mint 1800 milliárd forintot vitt ki a Magyar Posta nyugdíjként. Idén a február 12-én kezdődött és 29-én, csütörtökön befejeződő nyugdíjkifizetési időszakban a 13. havi nyugdíj miatt a szokásos havi értékhez képest kétszer akkora, 280 milliárd forintot meghaladó összeget kézbesítettek készpénzben a postások - mutatott rá.

Mikecz Péter kitért arra is, hogy az elmúlt évben csaknem tíz százalékkal nőtt a postai dolgozók elleni erőszakos támadások száma, hiszen gyakran sok pénzt visznek magukkal. A Magyar Posta kiemelt figyelmet fordít a kézbesítők biztonságára, biztonságtechnikai tréningeken készítik fel őket a veszélyes helyzetekre, valamint technikai felszerelésüket is fejlesztették. A PDA-készülékeiken GPS nyomkövető és veszélyjelző gomb van, a kiszállított készpénzt biztonságtechnikai eszközökkel, például festékpatronnal is védik, valamint együttműködnek a rendőrséggel és a polgárőrökkel - sorolta a marketingkommunikációs főigazgató.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem