22 °C Budapest
Mindent betolt és bejött: így épített 132 milliárdos vagyont az egyik leggazdagabb magyar

Mindent betolt és bejött: így épített 132 milliárdos vagyont az egyik leggazdagabb magyar

2023. július 27. 13:00

Már meghallgatható a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának új epizódja, amely Wáberer György, az egyebek mellett a Waberer's International logisztikai óriásvállalatot felfuttató üzletember karrierútját dolgozza fel.

Megjelent a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának új epizódja. Ez a rész a 2023-as 100-as lista 13. helyezettjének, a 132 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Wáberer György karrierútjáról szól.

Az epizód már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, valamint itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

A műsorban egyebek mellett szóba került, hogy

  • honnan indult Wáberer György,
  • hogyan került a Volán TEFU-hoz, amely cég privatizálása alapozta meg a később Európa egyik vezető logisztikai cégévé fejlesztett Waberer's Internationalt,
  • miilyen kihívásokkal szembesültek a Hungarocamion felvásárlásakor,
  • miért Waberer's lett a két cégből kialakult vállalat neve,
  • mire tanította őket az AIG New Europe Fund befektetése,
  • hogyan befolyásolta a cég működését az EU-s csatlakozás,
  • hogyan élték túl a 2008-as pénzügyi válságot,
  • miért értékesítette 2016-ban a Waberer's-ben lévő tulajdonát, miért szállt vissza a vállalatba (Jellinek Dániellel párhuzamosan) 2020-ban, majd pedig miért adta el a részesedését 2023-ban a Tiborcz István által fémjelzett BDPST Zrt-nek,
  • miért vágott bele a II. kerület Duna felőli látképét sokáig domináló korábbi SZOT-szálló torzójának eltüntetésébe,
  • milyen személyes motivációk vezérelték a Waberer Medical Center, valamint a Waberer Alapítvány létrehozásakor, valamint hogy
  • miért ült be 2023-ban a MÁV igazgatóságába.

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozzuk fel. Az első évad első része Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedikben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

2022 őszén elindult a második évad, melynek első része Oszkó Péter kockázati befektető, ex-pénzügyminiszter karrierjét dolgozta fel, a második rész Futó Péterről, a Futureal csoport alapító-társtulajdonosáról szólt, a harmadik pedig az Axiál-tulaj Harsányi Zsoltról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2023 tavaszán kezdődött a harmadik széria, melynek első része Korányi G. Tamás befektető, korábbi gazdasági újságíró és médiatulajdonos karrierjét dolgozta fel, a második epizód pedig a Masterplast-vezér Tibor Dávidról szólt.

Címlapkép: Pénzcentrum / Stiller Ákos

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem