cimlapi

Az arcbőr megmentése COVID-19 után: szakértői tanácsok (x)

PR
2021. október 25. 05:00

A koronavírus nem csupán a COVID-19-et közvetlenül kezelő orvosokat érintette, hanem számos más szakterületen dolgozó szakembert is, köztük a bőrgyógyászokat. De mi az összefüggés?

Számos gyógyult olyan bőrelváltozásokat tapasztalt, mint a csalánkiütés, bőrpír, petechiák (pontszerű vérzéses kiütés), exanthema (bőrkiütés), purpura (finomfoltos kapilláris vérzések a bőrben és a bőr alatt). Ennek oka a betegség során szedett antibiotikum, vírus elleni gyógyszer szedése lehet, ami végül reakciót vált ki.

Voltak olyanok is, akik hámlásra, szárazságra panaszkodtak, de allergiának tűnő reakciók is előfordultak az arcon és a háton. 

Milyen legyen az otthoni bőrápolás a koronavírus után? 

A makeup.hu azt javasolja, hogy ne csupán aktív és hatékony termékekkel dolgozzunk, hanem allergiákra hajlamos bőrre való kozmetikumokat válasszunk. A betegekről összegyűjtött statisztikák azt mutatják, hogy a betegség alatt maximum krém használata történt. A közepesen vagy nagyon súlyos betegségben szenvedők számára általában nem volt idő további ellátásra. Ezért a regeneráció érdekében először vissza kellene térni a teljes eljáráshoz. 

Tehát egyik szempontból aktív szerekre van szükségünk, másik szempontból viszont nem kell, hogy a bőrünk ismét ne úgy reagáljon, ahogy kellene… Mivel betegség után a bőr immunitása csökken, váratlan reakciók léphetnek fel, ezért érdemes különösen érzékeny bőrre kifejlesztett készítményeket használni.

A bőrgyógyászok leginkább az ampulla koncentrátumokat javasolják a következő összetevőkkel:

- aloe vera (ez az összetevő alkalmas a szárazságra, irritációra, bőrpírra hajlamos érzékeny bőrre);
- hialuronsav (mind alacsony, mind nagy molekulatömegű - vagyis az, amely felszívódik és amelyik a felszínen marad);
- biopolimerek (fokozzák a nedvszívó képességet);
- allantoin (jól nyugtatja a bőrt és enyhíti az irritációt);
- peptidek (ezek a hatóanyagok csökkenthetik a bőr gyulladását és hatásaikat, serkentik a kollagén szintézisét, miközben javítják az arctónust);
- azulén (illóolaj összetevő, amely kiválóan alkalmas irritált bőrre);
- lótusz kivonat (antioxidánsként hat, ugyanakkor kisimítja a szárazság miatt fellépő vékony ráncokat).

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem