29 °C Budapest

Címke: veszteségelhatárolás (17 cikk)

Pénzcentrum | 2012. december 6. 16:33

Kisvállalati adó: január közepéig dönthetnek a cégek

2013. január 15-ére tolja ki a kormány a kisvállalati adóra (kiva) történő jelentkezés határidejét 2012. december 20-ról - jelentette be Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár. A munkahelyvédelmi akcióterv keretrendszerét kiterjesztik a jövőben ebben a körben adózókra is. Az államtitkár egyelőre további részleteket nem közölt.

Pénzcentrum | 2012. október 5. 09:28

Elfelejthetik a pedagógusok a béremelést: Matolcsy bejelentette

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Giró-Szász András kormányszóvivő péntek reggel kormányszóvivői tájékoztatón ismertette, hogy a kormány miért kényszerül újabb költségvetési kiigazító lépésekre. Elhalasztják a pedagógusok béremelését, jön a felső plafon a segélyeknél.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 16. 16:35

Minden drágul, áfát emel a kormány

Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentette: a kormány jövőre 2 százalékkal, 25-ről 27 százalékra emeli az általános fogyasztási adót. Járulékemelkedés is jöhet, az adójóváírás megszűnik.

Világgazdaság | 2010. szeptember 6. 10:02

Erősen mínuszos adóbevételek: nagyítóval keresik a pénzt a költségvetésben

A pénzforgalmi adatok szerint alig több mint feleannyi társasági adó folyhat be a költségvetésbe, mint amennyi az előirányzatban szerepel. A költségvetési törvényben még csaknem 610 milliárd forint szerepelt, a Költségvetési Tanács elemzése szerint a bevétel 350 milliárd lehet.

Pénzcentrum | 2010. május 28. 09:32

Sok cég az utolsó napokra hagyja adóbevallását

Május 31-ig, azaz jövő hét hétfőig kell a társaságoknak benyújtaniuk a 2009. évi társasági adóbevallásukat. A cégeknek az idén több mindenre is figyelemmel kell lenniük a bevallás során.

Pénzcentrum | 2009. december 7. 09:15

Kevesebb lesz az adóalap-kedvezmény jövőre a társaságoknál

Szélesedő társasági adó alappal és növekvő adókulccsal szembesülnek 2010-ben a magyarországi cégek, az adóemelést a 4%-os - még 2006 szeptemberében a vállalatokra kirótt - különadó eltörlése kompenzálja.

Pénzcentrum | 2009. november 10. 07:22

Szja-t és a vállalkozásokat érintő változások jövőre

Tegnap megszavazta az Országgyűlés az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről, valamint a megtakarítások ösztönzésével összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot. Az eredeti pénzügyminisztériumi törvénytervezet lényegei elemei átmentek, azonban a PM pár ponton alulmaradt a képviselők akaratával szemben, nem lesz például 25%-os "büntető" adókulcs a hosszú távú megtakarításoknál, megmarad a nyesz, a lízingcégek pedig szomorkodhatnak.</b> <br> <br><b>A cikk tőkepiacokról szóló első fele itt olvasható: <br><kapcs><span style="font-size:11px">2009.11.10 07:22 <br><a href="/cikkek.tdp?k=2&i=123966">Megszavazták a nagyszabású gazdasági salátatörvényt</a></span></kapcs>

Pénzcentrum | 2009. szeptember 22. 10:45

Megúszható lesz az árfolyamnyereség-adó?

Adócsökkentéssel ösztönözné a hosszú távú lakossági megtakarításokat a kormány. Emellett enyhítene a vállalkozásoknak adott adókedvezmények megtartásának feltételein, és egy sor jogi kiskaput bezárna a Pénzügyminisztérium a tegnap az Országgyűlés elé benyújtott törvénymódosításával. A tervezet az adótörvények jelentős részét érinti - derül ki a minisztérium törvényjavaslatából.

Pénzcentrum | 2009. március 23. 11:00

Deloitte: szinte mindenhol csökkennek az adók

A Deloitte legfrissebb globális tanulmányában azt vizsgálta, hogy a világméretű gazdasági válság negatív hatásait az egyes országok milyen konkrét adóintézkedésekkel igyekeztek tompítani. A Tax responses to the global economic crisis című tanulmány több mint ötven ország közelmúltbéli kormányzati adóintézkedéseit elemezte világszerte - ezeket összegezve kiderül, a változtatások kevés kivételtől eltekintve mindenhol az adók csökkenését eredményezték.

Pénzcentrum | 2008. december 5. 08:15

Jöhetnek az ideiglenes adók?

A parlament által elfogadott adótörvény-módosítások az egyszerűsítés és gazdaságfejlesztés területére koncentrálnak, nem érintik az adóalapot, adómértékeket és nem csökkentik az általános adóterheket - hangzott el a PricewaterhouseCoopers éves adókonferenciáján.

Pénzcentrum | 2008. október 8. 09:15

Mégis több adót fizetünk jövőre!

A tervek szerint a kormány a 2009-es évre 15 milliárd forinttal több adót vár a vállalkozásoktól, mint idén, annak ellenére, hogy megszűnik a 4 százalékos különadó. A társasági adó mértéke ugyanis 18 százalékra nő, de emellett átalakul az adó alapja is, számos eddig csökkentő tételt vesznek ki, így az ebből származó bevétel összes elérheti a 200 milliárd forintot.

Pénzcentrum | 2008. február 6. 05:55

Adózni kell a veszteség után? Lehet, hogy még így is jobban jársz...

Egy vállalkozás életében sosem jó, ha nem termel nyereséget. Ráadásul a minimum adóalap bevezetésével a korrigált bevétel két százaléka után is tanácsos megfizetni az adót, különben könnyen megjelenthet az adóhatóság az ajtóban. A minimum járulékalap bevezetésével sem könnyítette meg a kormány a cégek életét, 2008-tól már a minimálbér kétszerese, vagyis 138 ezer forint után kell megfizetni a társadalombiztosítási járulékokat a dolgozók után, még akkor is, ha alacsonyabb a fizetésük. Ezek mellett már sokan csak egykedvűen tekintenek a jövőbe, bár lehet, hogy tartogat még nekik kellemes meglepetést az élet...

Pénzcentrum | 2007. szeptember 14. 10:07

Törvénymódosítások 2008: mire számítsunk?

2008 január 1-től történő adó és számviteli változtatások szinte mindneki figyelmének a középpontjában állnak. Nézzük meg mire is számíthatunk...

Pénzcentrum | 2006. augusztus 22. 13:00

Íme egy jó hír - a veszteség nem okoz többé gondot

A veszteségelhatárolást a társasági adóról és az osztalékadóról (Tao.) szóló törvény lehetővé teszi. Amennyiben az adóalap bármely adóévben negatív, ezzel az összeggel az adózó a következő adóévekben, döntése szerinti megosztásban csökkentheti az adózás előtti eredményét - közölte a Pénzügyminisztérium.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem