0 °C Budapest

Címke: vámfizetés (13 cikk)

Pénzcentrum | 2008. június 30. 10:30

Óriási botrány pattant ki: kizsigerelik a gyerekeket a brit bankok

Egy neves brit bank most nem a hitelpiaci válság és az abból következő leértékelések kapcsán került a lapok címlapjára, hanem azzal, hogy gyerekeknek ad betéti kártyát, amellyel azok az interneten keresztül szinte bármihez hozzájuthatnak, így cigarettát. alkoholt is vásárolhatnak, illetve tiltott tartalmakhoz is hozzáférhetnek.

Pénzcentrum | 2007. november 15. 16:53

Vámfizetés bankkártyával

A magyar közigazgatásban elsőként a Vám- és Pénzügyőrség biztosította ügyfelei számára a köztartozások bankkártyával történő kiegyenlítésének lehetőségét. Első lépésként a 2. számú, azaz az utasforgalmat ellenőrző Repülőtéri Vámhivatal négy szolgálati helyén nyílt meg a lehetőség a vámtartozás elektronikus úton történő megfizetésére.

Pénzcentrum | 2007. február 8. 14:00

Lábunk előtt hever a jövő - vám-ügyintézés a hálón

Nem is olyan rég még csak a sci-fi írók, esetleg a jövőkutatók fantáziájában élt az a kép, mikor minden ügyünket számítógépeinken keresztül intéztük el. Ma már ez egyre inkább közelít a valósághoz, megnyílt az Ügyfélkapu, interneten készíthetjük el adóbevallásunkat, hogy csak néhányat említsünk az életünket megkönnyítő (vagy egyeseknek épphogy megnehezítő) technikai vívmányok közül. Most az on-line vámszolgáltatásokat vesszük górcső alá.

Pénzcentrum | 2006. október 26. 11:00

Cipőért is a hipermarketbe megyünk?

Nem fenyegeti veszély a magyar cipőkereskedelmet a megszorító intézkedések miatt, mivel a magyar lakosság eddig is Nyugat-Európához képest feleannyit vásárolt. Ugyanakkor gondot jelent a szürke zóna magas részaránya - írja a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2004. augusztus 3. 08:53

Búcsú a vámszabad területektől

Jelenleg nincs kijelölt vámszabad terület Magyarországon, az uniós csatlakozás óta egyetlen cég sem jelezte, hogy újraelosztó tevékenységhez raktározási célú vámszabad területet szeretne működtetni - közölte Beszteri Sára, a Pénzügyminisztérium (PM) főosztályvezetője az MTI-vel. A vámszabad területek működése május elseje óta csak a nem EU tagországból érkező árukra és nem EU országba irányuló

Pénzcentrum | 2004. május 4. 16:28

PM a csempészett áru vámjáról

A vámfizetési kötelezettség nem szűnik meg a május elsejei csatlakozás előtt uniós tagállamból Magyarországra csempészet áruk esetében - tette közzé a PM. Amennyiben ugyanis a csatlakozás előtti időpontban keletkezett az áru utáni fizetési kötelezettség, azt a csatlakozás időpontja előtt hatályban lévő jogszabályok szerint kell megfizetni. Ezt a rendelkezést a közösségi vámjog végrehajtásáról