27 °C Budapest

Címke: táppénzcsalás (8 cikk)

Pénzcentrum | 2011. június 16. 09:02

Fájjon a fejed, ha táppénzen vagy! Csalsz, börtönbe kerülsz

Csak akkor lehet börtönbüntetéssel sújtani azokat, akik jogosulatlanul veszik igénybe a táppénzt, ha bebizonyosodik róluk, hogy szándékosan rövidítették meg az államot. Jelenleg elenyésző számú visszaélésre derül fény az OEP tájékoztatása szerint.

Pénzcentrum | 2011. május 17. 08:32

Egyharmad táppénzt fizet ki a kormány: a rendőrség is beszáll a táppénzcsalók ellen

Áprilisban 10 százalékkal múlta alul a az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kifizetései az előirányzott összeget. A negyedéves adat is harmaddal kevesebb, mint a 2008-as kifizetések összege. A kifizetések tartalmazzák a táppénzek összegét, a gyermekágyi segélyt és a gyermekgondozási díjat is.

MTI | 2011. május 1. 14:53

Fontos! Így változik májustól a táppénz

Alacsonyabb a táppénz felső határa májustól: a korábbi felére csökkent a táppénz napi összegének lehetséges maximuma, az ellátás mértéke így havi szinten nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresét.

Pénzcentrum | 2011. április 27. 16:38

Két év börtön járhat táppénzcsalásért

Módosítaná a kormány a Büntető törvénykönyvet (Btk.) - jelentette be tegnap a kormányszóvivő. Új büntetőjogi kategória lesz a költségvetési csalás. Két éves szabadságvesztéssel lehetne sújtani azokat, akik valamilyen szociális juttatással visszaélnek.

Pénzcentrum | 2011. március 3. 19:02

Táppénz: Bajnaiék után Orbánék is faraghatnak az ellátás összegén

El tudom képzelni, hogy csökkenni fog a táppénz összege - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Széll Kálmán Tervben megfogalmazottak szerint 2012-ben csaknem 200 milliárd forintot spórolna a költségvetés a foglalkoztatási területen, amelybe a táppénz összegének mérséklését is beleszámították, de ez egyelőre csak a minisztériumi háttérbeszélgetésen hangzott el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak egy hónapja van arra, hogy átvizsgálja a jelenlegi juttatási rendszert - mondta Navracsics.