11 °C Budapest

Címke: pb gáz ára (20 cikk)

MTI | 2013. július 1. 16:04

20 százalékos rezsivágásra készülnek Orbánék?!

Július 1-jétől hat tétel díja mérséklődött a rezsicsökkentés keretében, a kormánypártok munkacsoportja azonban nyáron is dolgozik az energiaárak további mérséklésének lehetőségén - mondta Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Azt mondta, az eddig életbe lépett díjcsökkentések egy átlagos családnak évente mintegy 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményeznek.

MTI | 2013. április 29. 14:33

Folytatódik a rezsicsökkentés: itt lehet árcsökkenésre számítani

A szemétszállítás, a víz, a csatorna, valamint a PB-gáz ára után a kéményseprés és a szennyvízszippantás díjának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés - közölték a rezsicsökkentésért felelős kormánypárti politikusok hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon.

Pénzcentrum | 2013. április 22. 14:08

Júliustól ismét csökkenhet a rezsi

Júliustól csökkenhet a víz és a szemétszállítás díja. A PB-gázpalackokra és a szippantás árára a tervek szerint hatósági árat vezetnek be.

MTI | 2013. április 19. 16:33

Rezsicsökkentés: júniustól olcsóbb lesz a PB-gáz

A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés folyamatának továbbvitele mellett, ennek jegyében várhatóan június 1-jével hatályba lép a palackos és a tartályos PB-gáz 10 százalékos árcsökkentése - közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nagy Bálint | 2013. március 27. 05:33

Duplája is lehet a márciusi gázszámla: nesze neked rezsivágás

Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve villamos energia árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál. Az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás.

MTI | 2013. február 19. 14:34

A palackos gáz ára csökkenhet legközelebb

Megtartotta első ülését az újabb rezsicsökkentést, a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának mérséklését előkészítő munkacsoport. A keddi tanácskozás utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy jelentősen csökkenhet a vízszolgáltatók száma, és az is, hogy elsőként a gázpalackok ára csökkenhet.

Pénzcentrum | 2013. január 31. 09:31

Hatástanulmány nélkül csökkentette a rezsit a kormány

Közigazgatási bírósághoz fordultak az energiaszolgáltatók a januári energiaárdöntés miatt. Fónagy János államtitkár ugyanakkor nem tagadta, hogy tavaly év végén nem volt idő a költségek, a világgazdasági hatások alapos elemzésére.

Pénzcentrum | 2012. október 17. 16:54

Még gáz sem lesz az ócsai devizatelepen

A hét elején megkezdődött az ócsai devizatelep első 80 házból álló blokkjának építése. A családi házak hagyományos építési technológiával épülnek, téglafal szerkezettel. Bár a tervezett épületek megfelelnek a jelenleg hatályos energetikai szabványoknak, fűtési rendszerük ugyanakkor hagy kívánni valót maga után. Nehéz lesz ugyanis ingázni a telep és egy budapesti munkahely között, ha valaki fűteni is akar. A munkálatok egyébként 150 napig tartanak, az első lakók tavasszal költözhetnek.

Pénzcentrum | 2011. január 25. 13:02

Változhat a szabályozás: előny a gázos kocsiknál

Az autógázzal működő autók parkolóházakba hajtását tiltó hazai rendelet megváltoztatását kezdeményezi a Prímagáz. A szabályozás elavult; a gázüzemű autók kisebb robbanásveszélyt jelentenek a benzinhajtásúaknál. Az utóbbi időszakban ugrásszerűen megemelkedett a hazai érdeklődés az autók gázüzeművé alakítására, az LPG-t árusító kutak forgalma pedig az év eleje óta 10 százalékkal nőtt. A következő tíz évben, az elektromos és hibridhajtású járművek térhódításáig hazánkban is a folyékony gáz lesz a benzinüzemű motorok legelterjedtebb alternatívája.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 11. 14:32

Feketén töltött gázpalackok: egy több van belőlük!

Rohamosan nő és mára eléri a 10 százalékot a "feketén töltött" PB-gázpalackok aránya. A hatóságok intézkedései lagymatagok, miközben a balesetveszély nőtt, a be nem folyó áfa pedig évi több százmilliót vesz ki a költségvetésből.

Pénzcentrum | 2010. május 26. 16:02

Veszélyes játék! Csak legális helyen töltesd a gázpalackod!

Sokan "bombát" visznek a nyaralásukra azzal, hogy ellenőrizetlen, lejárt, tömítetlen gázpalackokat töltetnek újra - feketén - a nyaralás idejére. Mindezt annak ellenére, hogy országszerte megvan a lehetőség a palackok legális töltésére, és néhány ezer forintért új, bevizsgált palackokhoz lehet hozzájutni a bizonytalan állapotú régi helyett.

Pénzcentrum | 2010. május 12. 11:32

Túl drága a benzin? GVH vizsgálat MOL ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a MOL Magyar Olaj-és Gázipari Nyrt. (MOL) ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Pénzcentrum | 2010. március 3. 15:32

Terjed a veszélyes fekete töltés: súlyos baleseteket okozhat!

A Magyar PB-gázipari Egyesület jelentése szerint a háztartások igen nagy részében tartanak PB-gázpalackokat - több mint ötmillió van fogyasztói tulajdonban. A földgáz és villamos energia árak állandó növekedése miatt várható, hogy felhasználásuk, népszerűségük a közeljövőben tovább nő. A PB-gázpalackok forgalmazásával kapcsolatos törvény azonban elavult, nincs hová leadni a felesleges palackokat és terjed a veszélyes "fekete töltés".