27 °C Budapest

Címke: nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. április 21. 11:07

Álom marad a luxusnyugdíj Magyarországon?

Egy friss felmérés is megerősítette, hogy a magyarok tisztában vannak azzal, hogy nem lesz megfelelő állami nyugdíjuk, azonban csak nagyon kevesen tesznek azért, hogy meg is takarítsanak idős korukra. A befektetési alapokat illetően a GfK és a Raiffeisen Capital Management közös felmérése megállapította, hogy mindössze 1 százalék teszi közvetlenül alapokba a pénzét, az emberek többsége nem ismeri ezt a terméket. Az ideális befektetési alap a magyarok számára a tőke- vagy hozamvédett alap, amely rugalmas, és lehetőleg adókedvezmény kapcsolódik hozzá. A felmérésből az is kiderült, hogy a magas kamatkörnyezetben nem tudnak versenyképesek lenni az alapok, a megtakarítók inkább betétben fialtatják a pénzüket. Esetleg akkor lehetne változásra számítani, ha a kamatok 5 százalék közelébe csökkennének le.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 2. 04:44

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

Pénzcentrum | 2008. június 17. 13:00

A gazdag nyugdíjasok nagy része sikeresen kerüli a brit adókat!

Számos gazdag brit használta ki az utóbbi években az adó alóli kibúvót, ugyanis adómentesen vagy jelentős adókedvezményekkel felhalmozott nyugdíjjárandóságuk nagy részét olyan országokba utalják át, ahol a pénz felvételét, falhasználását nem terhelik az otthon szokásos adók. Ez a kincstárnak akár több száz millió fontos bevételkiesést is jelenthet, mivel így lényegesen magasabb összeg marad a nyugdíjasok kezében az időskorra.

Pénzcentrum | 2007. december 18. 09:00

Csökkennek a járulékok, nő az áfa - ez lehet a jövő?

Várhatóan néhány napon belül a kormány elé kerül a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) javaslata, amely az élőmunkát terhelő közterhek csökkentését célozza. A társadalombiztosítási járulékok mérséklése a GVK álláspontja szerint az általános forgalmi adó és a társasági adó emelésével párhuzamosan valósulhatna meg.

Pénzcentrum | 2007. április 3. 16:36

Új termék a K&H-tól

A K&H hozamlánc életbiztosítás az okos döntés lehetőségét hozza el a modern gondolkodású befektetőknek. Kiemelkedő előnyei közé tartozik a 20%-os adókedvezmény igénybe vételének lehetősége és a 20%-os kamatadó elkerülése ugyanúgy mint a prognosztizált hozamon felüli többlethozam lehetősége a nemzetközi tőzsdék eredményeiből történő részesedéssel. A K&H hozamlánc ideális befektetés mindazoknak, akik már most szeretnék biztosítani egy hosszabb távú cél elérését, legyen az akár lakásvásárlás, előtakarékosság a gyermekek számára, vagy a majdani nyugdíj szintjének emelése! Mindezek mellett pedig élet- és balesetbiztosítási fedezetet is nyújt ez a befektetés.

Pénzcentrum | 2006. november 27. 12:00

Gondolkodj előre! - a nyugdíj-előtakarékosság

A magyar nyugdíjrendszer negyedik pilléreként emlegetett idén január elsejétől lehetséges nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) nyitása, a cél a megtakarítások ösztönzése. A számla kondícióit szigorúan szabályozza a törvény, emellett a NYESZ számos előnnyel rendelkezik, mielőtt azonban meghoznánk befektetési döntéseinket, érdemes számba venni a hátrányokat is.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 12. 10:30

Nem erre számítottak: álom marad az előtakarékosság?

Sokat vártak korábban a pénzpiac szereplői a nyugdíj előtakarékossági számlától, ennek ellenére úgy tűnik, az érdeklődés elmarad az optimista várakozásoktól. A nyesz melletti legfőbb érv az volt, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak kollektív befektetési formák, melyek az óvatos többség szemléletét követik, így a többet is kockáztatni hajlandó kisebbség hoppon marad.

Pénzcentrum | 2006. január 24. 12:59

Negyedik pillér - A K&H is beszáll

Az év elején hatályba lépett új törvény lehetőségeire az elsők között válaszolva a K&H Bank január végén vezeti be a 4. pillér nyugdíj-előtakarékossági számlát. Az új lehetőség az ügyfeleket hosszú távú megtakarításra ösztönzi, amely nagyon jól illeszkedik a Bank stratégiájába is. A K&H várakozásai szerint a konstrukció rendkívüli népszerűségre is szert tehet 2006-ban.

Pénzcentrum | 2005. november 16. 06:20

Miből élsz majd nyugdíjasként?

Van akit ez a kérdés még nem foglalkoztat és van, aki már csak erre tud gondolni. Nem árt azonban ha már időben elgondolkozunk ezen és megnéznünk azokat a lehetőségeket amelyekkel megalapozhatjuk "nyugodt" öregkorunkat. Ha már most elkezdünk takarékoskodni még egy kis adót is megtakaríthatunk.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 20. 09:35

Tőzsdeélénkítő kormányzati lépések

Megállapodás született a kormány és a Budapesti Értéktőzsde között a tőzsdei forgalom élénkítése, valamint az árfolyam-, a tőke- és a munkajövedelmek összehangolása kapcsán. Ennek értelmében 2007-től bevezetik az egységesen 10 százalékos árfolyamnyereség-adót, a magyar középvállalatok pedig állami támogatást kapnak a tőzsdei megjelenéshez.