16 °C Budapest

Címke: gyógyszerhamisítás (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. július 1. 18:01

Vége az e-cigarettázásnak is Magyarországon

Júliustól bűnözőnek számít, aki engedély nélkül e-cigit árul. Az Unióban eközben készül a közös szabályozás, Magyarország viszont a dolgok elébe vág a lépéssel. Az amúgy sem túl egyszerű történetet tovább bonyolítja, hogy nincs egységes tudományos álláspont a készülék hatásaival kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2013. március 7. 05:26

Óriási veszélyben magyarok százezrei! Te is pórul járhatsz

A magyarországi lakosság 4 százaléka, vagyis nagyjából 300 ezer ember tette kockára az életét 2012-ben azzal, hogy hamis gyógyszert vásárolt - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület által végzett felmérésből. A HENT kezdeményezésére kampány indult az ellenőrizetlen forrásokból származó gyógyszerek visszaszorítása érdekében. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan lehet észrevenni az árulkodó jeleket a hamisítványokon.

Világgazdaság | 2012. május 17. 10:02

Három év börtön járhat a gyógyszerhamisításért

Három évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak a Büntető-törvénykönyv jövő júliusban hatályba lépő módosítását követően a hamis gyógyszerek gyártói, forgalmazói, terjesztői, de még azok is, akik nagyobb mennyiség tartanak ezekből - írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2012. március 5. 15:35

Újabb veszély fenyeget a Facebookon: az egészségünk a tét

Egyre gyakrabban használják a közösségi média felületeit a gyógyszerhamisítók, hogy a fiatal fogyasztói réteget is elérjék - derül ki az ENSZ nemzetközi kábítószer-ellenőrzési szerve, az INCB éves jelentéséből. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) úgy becsüli, az engedély nélkül működő online patikák által eladott termékek közül minden második hamisítvány.

Világgazdaság | 2011. július 25. 09:02

Börtön járhat a hamis gyógyszerért

Míg az EU tagállamainak ötvenmilliárd eurós adókiesést jelent évente a hamis orvosságokkal való kereskedelem, hazánkban a hamis gyógyszerek aránya eléri a 3 százalékot.