Címke: féléves kincstárjegy kamata (19 cikk)

Világgazdaság | 2012. július 27. 11:20

Gáláns kamatokat kínál az állam a lakosságnak

A lakosság számára elérhető állampapírok kamata jócskán meghaladja az intézmények számára elérhetőekét. Az egyéves fix kamatozású lakossági papír lényegesen magasabb kamatot fizet, mint a tízéves államkötvény, a Féléves Kincstárjegyé pedig az ötéves államkötvényével vetekszik- írja a Világgazdaság.

Világgazdaság | 2012. május 8. 09:32

100 milliárd államadósságot vettek a háztartások

Viszonylag szerény eredménnyel debütált a Féléves Kincstárjegy, valamivel több mint 2,1 milliárd forintért jegyeztek az elmúlt csonka héten az új lakossági állampapírból - ez derül ki az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) tegnap közzétett adataiból. Az ÁKK 10 milliárd forintnyit ajánlott fel a kincstárjegy első sorozatából, az is igaz viszont, hogy az értékpapírt mindössze három napig lehetett vásárolni, és csak a Magyar Államkincstárnál forgalmazták- írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2012. április 26. 05:26

Nehéz helyzetbe hozták a lakásvásárlókat

Tovább nőtt a lakáscélú hitelek átlagos költsége. A végtörlesztés bejelentésével megindult a díjak növekedése, ami azóta sem ért véget. Ez és más kormányzati intézkedések kedvezőtlen helyzetbe hozták azokat, akik most akarnak felvenni lakáscélú hiteleket. A nagyobb bankok ajánlatai közül a legjobb is 11,75 százalékos teljes hiteldíjjal érhető el. Az IMF hitelről való megegyezéssel némileg csökkenhet a nyomás a hitelintézeteken, a hitelkeret a forrásköltségek csökkenését hozhatja. Jelenleg viszont a kormány lakossági államkötvény vásárlást támogató tervezetei növelik a banki költségeket, míg a gazdasági helyzet sem javult eddig. A hitelek drágák maradtak, a bankok aktuális ajánlatai a cikk végén.

Pénzcentrum | 2012. január 5. 14:25

Spekulálj te is a magyar államadóssággal, ilyen egyszerű

Óriásit ugrott az állampapírok hozama, nem egy hasonló című cikket olvashattunk az elmúlt napokban. Ez a következő időszakban sem biztos, hogy változni fog. Az ok egészen egyszerű: már egyre kevésbé bízik a világ abban, hogy teljes mértékben visszafizetjük az adósságainkat, ezért csak egyre drágábban hajlandó továbbra is kölcsönözni az államnak. A magyar állampolgár viszont mentes az ilyen spekuláns ösztönöktől, szívesen vesz ma is és holnap is magyar adósságot. Mit kell tudnunk a magyar államkötvényekről és kincstárjegyekről? Milyen kockázatok lehetnek a befektetésben? Érdemes ilyen magas hozam mellett vásárolni?