0 °C Budapest

Soha nem látott luxusba csöppent a magyar sztárzenész

2015. szeptember 25. 15:01

Elképesztő luxusba csöppent Edvin Marton és felesége, amikor egy hétvégére fellépni hívták a monacói hercegségbe. Egy barátja látta vendégül a hegedűvirtuózt, és kérte meg, hogy zenéljen az orosz milliárdosok partiján.

Szinte felfoghatatlan az a luxus, amibe Edvin Marton és felesége csöppent, amikor egy hétvégére Monacóba utaztak, hogy ott orosz milliárdosoknak zenéljen a magyar hegedűs. Bár nem ez az első eset, hogy luxus körülmények között lép fel Marton, a pár bevallása szerint még mindig lenyűgözi őket ez a miliő, amiben ezek a milliárdosok élnek - írja a Blikk.

Alena Szoboljeva hívott meg minket, ő egy dúsgazdag orosz hölgy. Öt éve ismerem, egy Jevgenyij Pljuscsenko által szervezett gálán találkoztunk először, ahol felléptem. Amikor lejöttem a színpadról, egy kétszáz rózsából álló csokorral köszöntött, és közölte, hogy ő ilyen szépet még nem hallott

- mondta a lapnak Edvin Marton.

Szoboljeva akkor még egy orosz építési vállalkozó felesége volt, és így bejáratos a legelitebb, leggazdagabb körökbe. Olyan környezet ez, ahol az eurómilliók csak úgy röpködnek. Vendéglátójuk a legdrágább monacói apartmanházban bérel lakást, ahol olyan hírességeknek van még bérelt lakása, mint a formula 1-es Kimi Raikönnen, vagy Paris Hilton. Amikor a hölgy vendégségbe hívja barátait, ő állja a repülőjegyet, a szállodát, a vacsorákat, mindent, azaz a Marton házaspárnak sem nagyon volt semmiféle költsége az utazás alatt.

Csak úgy bontogatják az egymillió forintos borokat, tízmillió forintos összegeket fizetnek ki egy-egy vacsorára. Be kell vallanom, hogy ugyan pár napra valóban különleges élmény egy ilyen hétvége, amelyen Edvin természetesen fel is lép, olykor többször is, de azért jó lesz a mi kis világunkba hazamenni

- tette hozzá Edvin Marton felesége, Adrienn.

Luxusesküvő - mekkora a nászajándék?

Már azt is tudja a pár, mikor lesz legközelebb ekkora luxusban részük. Alena Szoboljeva ugyanis novemberben újra esküszik, és Edvin Marton fellép az esküvőn. Ha egy átlagos vacsora tízmillió forintba kerül gazdagéknál, azt el se merjük képzelni, mennyit költhetnek egy esküvőre, vagy mennyi pénz folyik be a menyasszonytáncon, vagy mekkora nászajándékot kap az ifjú pár.

Mi mindenesetre összeszedtük, mibe érdemes Magyarországon fektetni, ha egy nagyobb összeget szerzünk az esküvőnkön:

  • Állampapír: Az Állampapírok számtalan formája elérhető, sőt, vannak olyan kötvények, amelyek kifejezetten a lakosság számára lettek kitalálva. A Kincstári Takarékjegyeket a Postán vásárolhatjuk meg, így könnyű hozzájutni. A Féléves és a Kamatozó Kincstárjegy futamidejében a bankbetéthez hasonló, hiszen 6, illetve 12 hónapra vehetjük meg, viszont a betéteknél magasabb kamatot érhetünk el vele.

    LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

    A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Befektetési alap: A befektetési alapoknak számos fajtája létezik, ezek között tanácsadó tud eligazítást adni nekünk. Mindenesetre a legbiztonságosabb likviditási és pénzpiaci alapok mellett érdemes lehet megfontolni kötvényalapok vásárlását is. Az alapok nem kamatoznak, hanem az értékük növekszik a vagyonkezelő által megvásárolt értékpapíroknak köszönhetően, így a jövőbeni hozamuk nem ismert.

  • Bankbetét: A legkézenfekvőbb megoldás a kapott pénzt bankbetétbe tenni. Ugyan ez a megtakarítási forma jelenleg nem kecsegtet magas kamatokkal, azonban biztos befektetés, hiszen 100 ezer euróig (nagyjából 30 millió forint) az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelme alatt áll.

  • Fizessük ki a hiteleinket: A hitelünk előtörlesztésére vagy akár végtörlesztésére is fordíthatjuk a kapott pénzt, hiszen ezzel sokat spórolhatunk, mivel a hitelek kamatai jellemzően magasabbak, mint a megtakarítások kamatai. Különösen igaz ez, ha az esküvő megrendezésére hitelt vettünk fel, a mennyasszony-táncból befolyó pénzt ebben az esetben érdemes mindenképp előtörlesztésre vagy végtörlesztésre fordítani és az ezután esetlegesen megmaradt pénzt megtakarítani.

  • Életbiztosítás mellé eseti díj: Ha van megtakarításos életbiztosításunk, akkor ezen elhelyezhetjük a kapott összeget, az így elhelyezett pénznek ráadásul általában alacsony költségei vannak. Ha egyéb rendszeres megtakarításunk van, akkor is érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy ebbe tegyük a pénzünket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 8. 07:00
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) újságíróakadémiát indít annak érdekében, hogy a hazai ú...
Holdblog  |  2023. február 8. 06:22
A gépek elveszik a munkát, a mesterséges intelligencia elveszi a techóriások felhasználóit! () Komol...
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?