Címke: eredménykimutatás (26 cikk)

MTI | 2013. április 11. 17:29

Már 30 százalékos rezsicsökkentést emleget a kormány

További rezsicsökkentésre lenne szükség - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen, aki szerint a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait - számol be az MTI.

Pénzcentrum | 2011. december 14. 05:21

Nem kockázatos a deviza, ha ügyesen csinálod

A kiszámíthatatlan árfolyam-ingadozás komoly hatással lehet a vállalkozások üzletmenetére, legyen szó az export-import tevékenységből eredő kockázatokról, vagy akár a devizahitelek törlesztőrészleteinek állandó változásairól. A gondokat megelőzendő, a hektikus árfolyammozgások ellen bankjuk segítségével a kis- és középvállalkozások (kkv) hatékonyan fel tudnak lépni. Ráadásul, mivel a pénzintézetek immár a vállalkozás méretéhez illeszkedő, külön árazási politikát alkalmaznak a devizapiaci műveletek során, a kockázatkezelés és tartozásmenedzselés, egyszóval a "treasury" szolgáltatások díjai egyáltalán nem megfizethetetlenek a kkv-k számára.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 22. 05:37

Gondoltad volna? Így is csökkenthető az árfolyamkockázat

Az árfolyam-ingadozás drasztikus hatással lehet a vállalkozások üzletmenetére, különösen, ha a külföldi piacokon is aktívan tevékenykednek. Ugyanakkor a banki megoldásokon túl léteznek alternatív megoldások is az árfolyamkockázat csökkentésére. A pénzcentrum.hu ezeket a megoldásokat gyűjtötte egy csokorba, hogy segítségükkel a hazai kis- és középvállalkozások bebiztosítsák magukat a változó árfolyamok ellen.

Pénzcentrum | 2011. július 28. 15:02

Vállalkozók, figyelem: így csökkenthető az árfolyamkockázat

Újra bizonytalanság jellemző az európai gazdaságokra, ami Magyarországon a forint-euró árfolyam kiszámíthatatlan ingadozásával is jár. Az árfolyam-hullámzás drasztikus hatással lehet a külföldi piacokon is aktív cégek üzletmenetére, és előre nehezen tervezhető kockázatokat, illetve veszteségeket szülhet a vállalatoknál. Ugyanakkor léteznek megoldások az árfolyamkockázat hatásának csökkentésére: ilyen a devizás könyvvezetés, a fedezeti ügyletek kötése és fedezeti könyvelés, illetve az úgynevezett naturális fedezés.

Pénzcentrum | 2011. május 27. 12:02

Vállalkozók, figyelem! Törlik a céged, ha nem adod be a mérleget

Május 30-ig kell elküldeniük a vállalkozásoknak az egyszerűsített mérlegbeszámolókat az Ügyfélkapun keresztül a Céginformációs Szolgálatnak - figyelmeztet az adóhatóság. A társaságok korábban lazán vették ezt a kötelezettséget, voltak, amelyek évekig nem nyújtottak be mérleget. Most viszont már kemény szankciókra számíthatnak.

Pénzcentrum | 2010. március 17. 11:47

Csak az export által ugorhat ki a kkv-szektor

Az exportteljesítmény volt a legjelentősebb magyarázó tényezője a kis- és középvállalkozások (kkv) sikerességének 2003 és 2007 között - derül ki a Kopint Konjunktúrakutatási Alapítvány egy ma publikált tanulmányából. <br> <br>A Portfolio.hu 2010. április 2-án szervezi meg a második "Mennyit ér a cége?" című rendezvényét, ahol a cégtulajdonosok adó-, hitel- és pályázati tanácsok mellett a tőkebevonási és cégeladási kérdések terén is tájékozódhatnak. A részletekért <a href="http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/reszletes.tdp?id=49">KATTINTSON</a>.

Pénzcentrum | 2009. május 27. 10:02

Májustól csak e-beszámolókat küldhetnek a vállalkozások

Megválik a papíralapú beszámolóktól az állam, azokat ezentúl csak elektronikusan küldhetik el az erre kötelezett vállalkozások. A beszámolót és az ehhez kapcsolódó dokumentumokat a Céginformációs Szolgálatnak kell megküldeni. A hangsúly a "kell" szócskán van, ugyanis azon cégek esetében, amelyek nem tesznek eleget e kötelezettségnek, az adószám 60 napra felfüggesztésre kerülhet, igaz várhatóan csak a jövő évtől.

Pénzcentrum | 2009. április 21. 09:30

Májustól indul a céges beszámolók elektronikus beküldési rendszere

Májustól már csak elektronikusan lehet a cégek éves beszámolóit (mérlegeket, eredménykimutatásokat) beküldeni - az egyszerűsítést az új cégtörvényben határozták meg. Ha azonban több beszámolót küldenek be, mindegyik megjelenik, a beküldés sorrendjében.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem