A legfinomabb toros káposzta recept: toros káposzta elkészítése bográcsban, fazékban
Toros káposzta recept: nézzük, hogyan történik a toros káposzta készítése savanyú káposzta használatával, mitől lesz a legfinomabb a toros káposzta oldalassal!
Toros káposzta recept: nézzük, hogyan történik a toros káposzta készítése savanyú káposzta használatával, mitől lesz a legfinomabb a toros káposzta oldalassal!
Kóstoltad már az igazi házi készítésű magyar hurkákat? Tudod, mi van bennük, milyen hurkaféléket készítettek régen a magyarok? Neked melyik a kedvenc verziód, a májas vagy a véres?
Több ezer kulináris turista várható azokra az eseményekre, amelyeket ezen a hétvégén szerveznek a Balatonnál.
„Együtt vették, együtt ették” – szólhatna az alsónánai disznótor szlogenje, miután a falu nagyot gondolt, és vásárolt egy méretes malacot. Videón, mekkora ramazurit csaptak!
Ha odáig vagy a disznótoros finomságokért, magyaros káposztaételekért, ezt a toroskáposzta receptet Neked találták ki – gondoltad volna, hogy mangalicahúsból még finomabb?
Három élvezetes nap a Fenyőharaszt Kastélyszállóban, amelyek során a magyar gasztronómia és hagyományok, valamint az aktív pihenés élményeit egyaránt megélhetjük
Bár az állati bensőségek árai sem úszták meg a horror drágulást, de ha utánaszámolunk, így is fele annyiból kihozható a házi májas kence, mint a nagyáruházakban kapható társaik, ráadásul jóval egészségesebb is. Hozzunk hozzá két receptet is!
A Szolnoktól 30 kilométerre lévő Tiszaroffon „hagyományőrző disznóvágást” rendeztek a Belügyminisztériumtól elnyert pályázati pénzből. A kérdés, a közpénzből rendezett disznóvágás tényleg a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segíti?
Egyre kevesebben vágnak disznót Magyarországon, és egyre visszafogottabb az élő sertés iránti kereslet is, mint ahogyan azt az előző években tapasztalták a termelők. Az egykor óriási hagyománynak örvendő disznóvágás, mára csak egy múló emlék.
A disznóvágás nagyon régi, falusi népszokás, melynek egykor rendkívüli közösségépítő ereje volt. Bár manapság sokan elítélik és kegyetlennek tartják a sertés levágását, a téli időszakban a mai napig számos helyen felelevenítik hagyományainkat.
A hurka és a kolbász sütése örök dilemmák elé állítja a magyarokat: mitől lesz tökéletes a töltelék, hogyan süssük meg úgy, hogy ne repedjenek ki?
Ha a háztáji disznóvágás lassan ki is megy a divatból, azért vidéken ma is sokan, ha fagyponthoz közelít a hőmérséklet, belevágnak a kocsonyafőzésbe. De hol és mennyiért vásárolhatunk belevalót, mi magunk hogyan álljunk neki a főzésének?
A felmérések szerint ugyan a sertésállomány nem nő Magyarországon, de a vágások száma évről-évre magasabb. Ennek egyik oka lehet, hogy egyre inkább nő a kereslet a minőségi hústermékek iránt.
Emlékeztek a zsírban tartósított, utolérhetetlenül finom lesütött húsra? A régi magyar konyhára jellemző eljárást mostanság konfitálásnak nevezik, a technikát pedig nem csupán az elszálló árak, hanem az ízélmény miatt is érdemes lehet újratanulni.
A magyar hagyományok egyik közkedvelt programja a disznóvágás. A hagyományos fogások mellett vannak azonban igazi különlegességek is. Tudd meg, hogyan készül a liptói burka, ami egy igazi felvidéki disznótoros ételkülönlegesség!
Cikkünkben most annak jártunk utána, milyen főbb állomásai voltak egy hamísítatlan vidéki disznóvágásnak. Miket készítettek a legtöbben, illetve milyen babonák, hiedelmek kapcsolódtak ehhez a naphoz, tevékenységhez.
A disznótor hagyományosan a disznóölést követő vacsorát jelenti, amelynek a hagyományok szerint egyértelműen télen van szezonja. A kínálat főleg a levágott disznóból frissen készült húsos ételekből áll.
A hurka kolbász sütése sütőben, a hurka sütése fagyottan: a fagyasztott hurka kolbász sütése hány fokon történik, a hurka sütése hány perc és a hurka sütése hány fokon lesz jó?
Darányban idén már a tizedik alkalommal rendezték meg a Drávamenti Böllérversenyt. A HelloVidék is a helyszínen volt: kóstoltunk, és kiderítettük azt is, milyen gazdasági és jogi szabályai vannak a disznóvágásnak.
A Somogy megyei Darányban már kilencedik alkalommal szerveztek böllérversenyt. A rendezvény üzenete egyértelmű, megmutatni a jövő generációjának, hogy a hús honnan érkezik. Hogy nem az áruházak húsos-pultja termeli azt, hanem meg kell dolgozni érte. Hogy micsoda vérrel és verejtékkel jár egy disznóvágás, de közben milyen hatalmas közösségi élmény. A HelloVidék élménybeszámolója.