16 °C Budapest
Rengeteg közlekedési eszközt tiltottak be Budapesten: itt a friss lista

Rengeteg közlekedési eszközt tiltottak be Budapesten: itt a friss lista

2018. június 29. 13:00

Népszerű, újszerű és környezetkímélő közlekedési eszközöknek tiltott meg a járdán való haladást az első kerületi önkrományzat. Mivel a hoverboardokat, segway-eket és egyéb, egyre népszerűbb közlekedési eszközöket a forgalomban tilos használni, így gyakorlatilag ezen eszközök használatát ellehetetlenítették a kerületben.

Július 15-től tilos az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben elektromos meghajtású eszközöket használni, erről döntött a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete. A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Erre azért volt szükség, mert a kerültben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök használata, amelyek miatt már több baleset is történt - írja közleményében a Budavári Önkormányzat.

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.: segwayt, elektromos rollert, hoverboardot, elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain. Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket. A képviselő-testület azért döntött így, mert sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket. A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Az egyre népszerűbb elektromos közlekedési eszközökről és azok beszerzési költségéről mi is írtunk nemrég, cikkünket ide kattintva olvashatod el.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?