20 °C Budapest

Változik a parkolási rend Budapesten: újabb fizetős zónák

MTI
2013. február 22. 14:35

Változik a parkolási rend Budapest több kerületében. Várakozási övezet lesz például a Gellérthegy I. kerületi oldala, a Margitszigeten pedig csökken a díjmentes időszak.

A Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén megszavazott előterjesztés szerint a Gellérthegy I. kerületi oldalának parkoló övezetbe vonását a Budavári Önkormányzat kérte. A területen egybefüggően legfeljebb három órát lehet majd várakozni, díja 350 forint lesz óránként.

A Ferenciek tere átépítésének idejére a Városház utca teljes hossza, valamint a Párizsi utca Városház utca és Petőfi Sándor utca közötti szakasza kikerül a korlátozott behajtási övezet besorolás alól, és tavasszal fizetős övezetté válik.

A Margitsziget északi részén az eddigi 30 perces díjmentes várakozás időszaka 10 percre csökken, mert a Budapesti Közlekedési Központ azt tapasztalta, hogy az autósok visszaélnek a rendszerrel: fél óra múlva kihajtanak, majd újra behajtanak a parkolóba, így kerülve el a díjfizetést.

A rendelet módosításával az 56-osok terén lévő buszparkoló használata átmenetileg díjmentessé válik, de a városligeti díjfizetés bevezetése után mindennap 8 órától 18 óráig személyautónként 350 forintot, buszonként pedig 1050 forintot kell majd fizetni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM