16 °C Budapest

Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

2016. április 6. 05:51

Most májusban, egy hónapos zárt tesztüzemmel nyílik meg Jamie Oliver első magyarországi étterme. Belestünk a Jamie's Italian Budapestbe.

Májusban, a Zsidai gasztrocsoport égisze alatt nyílik meg Jamie Oliver első budapesti étterme, azaz a Jamie’s Italian Budapest.

Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyszínt számára, mint a budai Várnegyed

- nyilatkozta a beruházásról a "pucér szakács" becenévre is hallgató brit sztárséf.

A munkálatok már a végéhez közelednek a volt Hadik étteremben; mint ismert, Zsidaiék pályázaton nyerték el az 5+5 évre szóló bérleti jogot az I. kerületi önkormányzattól. A budavári kerületvezetés a néhai Cinknek arról beszélt, hogy ők adták a legjobb ajánlatot (a pályázaton három résztvevő indult), vállalva például azt, hogy az éttermet saját költségükön teljesen felújítják.

A ’70-es, ’80-as években épített, borzalmas homlokzatot elbontottuk, és helyére a Virág Csaba eredeti terveit idéző, de professzionális, XXI. századi fém-üveg homlokzati szerkezet került, amelynek legnagyobb részét egybe lehet majd nyitni a terasszal

- mondta el az új homlokzati megjelenés kapcsán a Pénzcentrumnak Zsidai Zoltán Roy.

Habár több nyilatkozatot is el lehetett csípni az egykori Hadik étterem homlokzati rekonstrukciójáról, a szebb napokat is látott egység belső átalakításáról azonban egyelőre nem sokat hallhattunk. A Pénzcentrum azonban a Portfolio Ingatlan Magazintól megszerezte a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem exkluzív látványterveit.

A fenti galériában is látható, 400 négyzetméteres étteremben egyszerre 100 fő foglalhat majd helyet, amennyiben pedig az időjárás is engedi, további 50 vendégnek jut majd szék a teraszon is. Ha pedig már a székeknél tartunk, nem árt megjegyezni, hogy a bútorok, illetve berendezési tárgyak java is egyedi, különleges darab, nagy részük Nagy-Britanniából érkezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindez persze nem lesz olcsó mulatság, Zsidaiék számításai szerint közelebb áll majd a végső cech a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz. A Jamie-vel készült üzleti tervben ezzel együtt is mindössze 5 éves megtérüléssel kalkuláltak.

A hazai viszonylatban méregdrága dizájnbútorok, a bekerülési költség, na meg a megtérülési idő hallatán persze mindenkiben az a kérdés motoszkál: vajon mennyiért lehet majd megvacsorázni a budai Jamie’s-ben? Nos, az árakkal kapcsolatban Zsidai Zoltán Roy a következőket nyilatkozta a Portfolio Ingatlan Magazinnak:

Minden étel frissen, minőségi alapanyagokból készül, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb haszonkulccsal dolgozunk majd, mint a versenytársaink. Így is sikerült egyébként a minőségi olasz bisztrók árában maradni; a tészták például 2200-2800 forint között mozognak majd.

További érdekességeket az étteremről a Portfolio Ingatlan Magazin legfrissebb számában, illetve a Portfolión is megjelent Zsidai Zoltán Roy interjúban találsz.

Címlapkép: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem