26 °C Budapest

Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

2016. április 6. 05:51

Most májusban, egy hónapos zárt tesztüzemmel nyílik meg Jamie Oliver első magyarországi étterme. Belestünk a Jamie's Italian Budapestbe.

Májusban, a Zsidai gasztrocsoport égisze alatt nyílik meg Jamie Oliver első budapesti étterme, azaz a Jamie’s Italian Budapest.

Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyszínt számára, mint a budai Várnegyed

- nyilatkozta a beruházásról a "pucér szakács" becenévre is hallgató brit sztárséf.

A munkálatok már a végéhez közelednek a volt Hadik étteremben; mint ismert, Zsidaiék pályázaton nyerték el az 5+5 évre szóló bérleti jogot az I. kerületi önkormányzattól. A budavári kerületvezetés a néhai Cinknek arról beszélt, hogy ők adták a legjobb ajánlatot (a pályázaton három résztvevő indult), vállalva például azt, hogy az éttermet saját költségükön teljesen felújítják.

A ’70-es, ’80-as években épített, borzalmas homlokzatot elbontottuk, és helyére a Virág Csaba eredeti terveit idéző, de professzionális, XXI. századi fém-üveg homlokzati szerkezet került, amelynek legnagyobb részét egybe lehet majd nyitni a terasszal

- mondta el az új homlokzati megjelenés kapcsán a Pénzcentrumnak Zsidai Zoltán Roy.

Habár több nyilatkozatot is el lehetett csípni az egykori Hadik étterem homlokzati rekonstrukciójáról, a szebb napokat is látott egység belső átalakításáról azonban egyelőre nem sokat hallhattunk. A Pénzcentrum azonban a Portfolio Ingatlan Magazintól megszerezte a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem exkluzív látványterveit.

A fenti galériában is látható, 400 négyzetméteres étteremben egyszerre 100 fő foglalhat majd helyet, amennyiben pedig az időjárás is engedi, további 50 vendégnek jut majd szék a teraszon is. Ha pedig már a székeknél tartunk, nem árt megjegyezni, hogy a bútorok, illetve berendezési tárgyak java is egyedi, különleges darab, nagy részük Nagy-Britanniából érkezik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindez persze nem lesz olcsó mulatság, Zsidaiék számításai szerint közelebb áll majd a végső cech a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz. A Jamie-vel készült üzleti tervben ezzel együtt is mindössze 5 éves megtérüléssel kalkuláltak.

A hazai viszonylatban méregdrága dizájnbútorok, a bekerülési költség, na meg a megtérülési idő hallatán persze mindenkiben az a kérdés motoszkál: vajon mennyiért lehet majd megvacsorázni a budai Jamie’s-ben? Nos, az árakkal kapcsolatban Zsidai Zoltán Roy a következőket nyilatkozta a Portfolio Ingatlan Magazinnak:

Minden étel frissen, minőségi alapanyagokból készül, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb haszonkulccsal dolgozunk majd, mint a versenytársaink. Így is sikerült egyébként a minőségi olasz bisztrók árában maradni; a tészták például 2200-2800 forint között mozognak majd.

További érdekességeket az étteremről a Portfolio Ingatlan Magazin legfrissebb számában, illetve a Portfolión is megjelent Zsidai Zoltán Roy interjúban találsz.

Címlapkép: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?