Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

2016. április 6. 05:51

Most májusban, egy hónapos zárt tesztüzemmel nyílik meg Jamie Oliver első magyarországi étterme. Belestünk a Jamie's Italian Budapestbe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Májusban, a Zsidai gasztrocsoport égisze alatt nyílik meg Jamie Oliver első budapesti étterme, azaz a Jamie’s Italian Budapest.

Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyszínt számára, mint a budai Várnegyed

- nyilatkozta a beruházásról a "pucér szakács" becenévre is hallgató brit sztárséf.

A munkálatok már a végéhez közelednek a volt Hadik étteremben; mint ismert, Zsidaiék pályázaton nyerték el az 5+5 évre szóló bérleti jogot az I. kerületi önkormányzattól. A budavári kerületvezetés a néhai Cinknek arról beszélt, hogy ők adták a legjobb ajánlatot (a pályázaton három résztvevő indult), vállalva például azt, hogy az éttermet saját költségükön teljesen felújítják.

A ’70-es, ’80-as években épített, borzalmas homlokzatot elbontottuk, és helyére a Virág Csaba eredeti terveit idéző, de professzionális, XXI. századi fém-üveg homlokzati szerkezet került, amelynek legnagyobb részét egybe lehet majd nyitni a terasszal

- mondta el az új homlokzati megjelenés kapcsán a Pénzcentrumnak Zsidai Zoltán Roy.

Habár több nyilatkozatot is el lehetett csípni az egykori Hadik étterem homlokzati rekonstrukciójáról, a szebb napokat is látott egység belső átalakításáról azonban egyelőre nem sokat hallhattunk. A Pénzcentrum azonban a Portfolio Ingatlan Magazintól megszerezte a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem exkluzív látványterveit.

A fenti galériában is látható, 400 négyzetméteres étteremben egyszerre 100 fő foglalhat majd helyet, amennyiben pedig az időjárás is engedi, további 50 vendégnek jut majd szék a teraszon is. Ha pedig már a székeknél tartunk, nem árt megjegyezni, hogy a bútorok, illetve berendezési tárgyak java is egyedi, különleges darab, nagy részük Nagy-Britanniából érkezik.

Mindez persze nem lesz olcsó mulatság, Zsidaiék számításai szerint közelebb áll majd a végső cech a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz. A Jamie-vel készült üzleti tervben ezzel együtt is mindössze 5 éves megtérüléssel kalkuláltak.

A hazai viszonylatban méregdrága dizájnbútorok, a bekerülési költség, na meg a megtérülési idő hallatán persze mindenkiben az a kérdés motoszkál: vajon mennyiért lehet majd megvacsorázni a budai Jamie’s-ben? Nos, az árakkal kapcsolatban Zsidai Zoltán Roy a következőket nyilatkozta a Portfolio Ingatlan Magazinnak:

Minden étel frissen, minőségi alapanyagokból készül, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb haszonkulccsal dolgozunk majd, mint a versenytársaink. Így is sikerült egyébként a minőségi olasz bisztrók árában maradni; a tészták például 2200-2800 forint között mozognak majd.

További érdekességeket az étteremről a Portfolio Ingatlan Magazin legfrissebb számában, illetve a Portfolión is megjelent Zsidai Zoltán Roy interjúban találsz.

Címlapkép: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?