31 °C Budapest
Pofátlan hiénataxisok buktak meg Budapesten: volt, aki jogsi nélkül, bedrogozva dolgozott

Pofátlan hiénataxisok buktak meg Budapesten: volt, aki jogsi nélkül, bedrogozva dolgozott

2024. április 9. 09:15

Jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás hatálya alatt vezetett egy taxis Budapesten, mindezt pedig azzal tetézte, hogy kábítószer befolyása alatt vezetett - fennakadt az ellenőrzésen, a rendőrök elfogták. A razzia során több hiénataxis is megbukott, volt aki 5500 forintos kilométerdíjra mókolta meg az órát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály és a VI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Budapesti Közlekedési Központ taxiellenőreivel tartottak közös ellenőrzést a XIV., Dózsa György út 1. szám előtt 2024. április 6-án és 7-én - jelentette a police.hu. Az ellenőrzéseken összesen 166 taxit és a sofőrjét ellenőrizték.

Egy sofőrt elfogtak, mert a rendőrök megállapították, hogy jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás hatálya alatt vezetett.

Mindezt azzal tetézte, hogy kábítószer befolyása alatt rótta a főváros útjait.

Tettével nem volt egyedül – egy másik sofőr szintén az eltiltás hatálya alatt vezetett, ruházatában pedig drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet találtak. A rendőrök előállították mintavételre, ami pozitív értéket mutatott.

A rendőrség szerint három személyszállító az előre meghatározott tarifánál jóval többet számlázott. Menet közben, az utas tudta nélkül átváltották az órát, hogy az a végén magasabb összeget mutasson.

A tarifázással két sofőr a jogszabályban meghatározott 440 forint/kilométer helyett 880 forinttal számolt, egy pedig menet közben 3500, majd 5500 forint/kilométer díjra váltotta át a számlálót.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyenruhások az akció közben hét, záróvonalat átlépő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. További kilenc járművezető nem tudta a helyszínen igazolni, hogy engedéllyel nyújt szolgáltatást. Egy esetben az autóban nem hitelesített taxiórát használtak, az egyik sofőr szabálytalanul fordult meg, kettő engedélyének lejárt az orvosi érvényessége.

Összesen négy esetben intézkedtek még elsőbbségadás elmulasztása miatt a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél, lejárt műszaki engedély és biztosítás hiánya miatt. Egy személyszállítóval és utasával szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, valamint a vezetővel szemben gyermekbiztonsági berendezés használatának elmulasztásáért háromrendbeli szabálysértési feljelentéssel éltek.   

A BRFK a társszervekkel közreműködve továbbra is folytatja a hasonló ellenőrzéseket Budapest teljes területén - szögezték le.

Címlapkép: police.hu

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem