cars parking in a row

Újabb parkolási szigor Budapesten: rengeteg helyen bővül a fizetős zóna

2022. június 3. 09:44

Több lépcsőben bővíti a fizetős parkolási zónákat Újbuda önkormányzata, így az Infoparknál, és Kelenföldön sem lehet majd ingyen megállni.

Több lépcsőben bővíti idén a fizetős parkolási zónák méretét Újbuda önkormányzata. Júliustól az Infopark Újbuda Önkormányzatának tulajdonában lévő útjain, a Magyar Tudósok körútján, a Feketeházy János utcában, a Hevesy György utcában és az Egyetemisták parkjában is fizetni kell majd a parkolásért.

Ebben a zónában munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj 175 forint óránként. A lakossági várakozási hozzájárulás az Infopark területén nem érvényes, időtartam korlátozás nélküli várakozásra lesz lehetőség.

2022 augusztusától lesz fizetős a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út -Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt terület, kerületi fenntartású része (Somlói út kivételével). A fővárosi tulajdonú utak (Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út) várhatóan ősszel válnak díjkötelessé.

Itt munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj 265 forint. A maximális várakozási idő 4 óra. A lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők ingyen parkolhatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kelenföldön és Őrmezőn 2022 decemberétől az alábbi területeken kell fizetni: Etele tér – Vahot utca – Bártfai utca – Vahot utca – Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja – Than Károly utca – Gyergyótölgyes utca – Somogyi út – Etele tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.

Valamint a Neszmélyi út – Balatoni út – Boldizsár utca – Zelk Zoltán utca – Péterhegyi út által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket is fizetős lesz. Az övezetben munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj, amely 175 forint lesz. A helyi lakosoknak a parkolás ingyenes. Időkorlát nem lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?