26 °C Budapest
Egyre kelendőbbek az elektromos autók

Egyre kelendőbbek az elektromos autók

2017. április 11. 09:00

Kezdetben a vártnál kevesebben érdeklődtek az elektromos autók vásárlásához nyújtott, legfeljebb másfél millió forintos állami támogatás iránt - amely tavaly október 27-től idén április végéig él -, az utóbbi időben azonban élénkült az érdeklődés - írja a Világgazdaság. A lap szerint kormányzati forrás a későbbiekben is lesz.


Már több mint ötszázan - köztük magánszemélyek és gazdasági társaságok is -  érdeklődtek az elektromos kocsik beszerzésének támogatása iránt. Több mint kétszáz pályázat ügyintézése elindult. A 2017. március 20-ig benyújtott pályázatok közel hetven százalékát, 139-et véglegesítettek, ez 179 tisztán elektromos gépjármű beszerzését teszi lehetővé.

A lap által megkeresett Porsche Hungaria elmondta, a kínálatukban lévő márkák közül a Volkswagen rendelkezik két, teljesen elektromos meghajtású személyautóval: az e-up! modellből tízszer többet adtak el tavaly, mint egy évvel korábban. Idén pedig az első három hónapban több mint hetvenet szállítottak ki, és további húszra várható rövid távon megrendelés A másik elektromos Volkswagen modell az e-Golf, ebből 2016-ban mindössze néhány darabot adtak el, de idén már 11-et tudtak értékesíteni. A tervek szerint 2017-ben havi 10-15 elektromos Golfot tudnak majd eladni.

A vásárlásnál az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján az ügyfelek inkább adrágább, 400 kilométeres táv megtételére alkalmas modell iránt érdeklődnek, és fontos szempont, hogy hol és hogyan tudják feltölteni az akkumulátort.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?