13 °C Budapest
Asian young beautiful woman streamer listening to music dancing and listening music at Home Interior, Residential Building.share video on tiktok social media application

Ez lehet az utolsó szög a TikTok koporsójában: jöhet az örök betiltás, nemsokára döntés születik

2024. április 19. 12:47

Az USA képviselőházának republikánusai egy széleskörű külföldi segélycsomaghoz csatolták a TikTok országos tilalmát célzó törvényjavaslatot. Ez pedig az alkalmazás amerikai üzleti tevékenységét fenyegető legnagyobb kockázatát jelentheti - jelentette a CNN.

A TikTok alkalmazás betiltásának lehetősége ismét napirendre került az amerikai kongresszusban, ahol a republikánus képviselők egy széleskörű külföldi segélycsomaghoz (például Izrael és Ukrajna számára) csatolták a vitatott törvényjavaslatot. A javaslat célja, hogy országos szinten tiltsák be a TikTokot, amelyet korábban Donald Trump volt elnök is javasolt 2020-ban. A törvényjavaslatot Mike Johnson, a képviselőház elnöke szeretné mihamarabb szavazásra bocsátani.

A TikTok elleni intézkedés már korábban átment a képviselőházon, de a szenátusban nem talált támogatást. A mostani lépéssel a republikánusok gyors döntést szeretnének kikényszeríteni, hangsúlyozva az amerikai felhasználók személyes adatainak védelmét. Ellenfelei szerint viszont ez az intézkedés sérti az első alkotmánymódosítás által biztosított jogokat.

Joe Biden elnök jelezte, hogy aláírja a törvényjavaslatot, ha elé kerül. Az új változat kilenc hónapos határidőt ad a TikTok kínai anyavállalatának, a ByteDance-nek az alkalmazás eladására. Amennyiben ez nem történik meg, az alkalmazást kitiltják az amerikai app boltokból. Ez lehetőséget adna további 90 napos haladékra is.

Maria Cantwell szenátor üdvözölte az időszak meghosszabbítását (korábban az eladásra 6 hónap lett volna), ami több időt biztosítana egy potenciális vevőnek az ügylet lebonyolításához. Az amerikai döntéshozókat régóta aggasztja, hogy a TikTok kapcsolatain keresztül Kína hozzáférhet az amerikai felhasználók adatához. Ezzel szemben a TikTok állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy adatok kerültek volna illetéktelen kezekbe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat említette a Project Texas kezdeményezést is, amely során az amerikai felhasználók adatit Oracle által felügyelt szerverekre helyezték át. Néhány politikai elemző szerint egy átfogó nemzeti adatvédelmi törvény elfogadása lenne a legjobb megoldás minden vállalkozás és szervezet számára az amerikaiak személyes adatinak kezelésére. Cantwell és McMorris Rodgers képviselő ebben a hónapban terjesztett elő egy ilyen javaslatot, amely célja egy egységes nemzeti adatvédelmi szabvány létrehozása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem