22 °C Budapest
petit fours - tiny french pastries in a Paris bakery

Itt a friss toplista: ezek az ország legjobb cukrászdái, ilyen árakra készülj

2023. május 26. 19:04

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is összeállította az ország legjobb cukrászdáinak toplistáját. 2023-ban a tavalyi évhez hasonlóan az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett, de érdemes megnézni, mit kínál a többi 9 helyezést elért desszertműhely is, és természetesen az árakat is lecsekkoltuk. 

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, de ezen kívül érdemes megnézni a többi 9 legjobb helyet is, a sorrend a következő:

2. Auguszt József Cukrászdája

Minden Auguszt cukrászda családi vállalkozás, ahol a család minden egyes tagja részt vesz az üzletben. Évszázados tradíciónkat ápolnak, és visznek tovább immár 150 éve. Alapelvünk, a hagyományok tisztelete, a minőségi és valódi alapanyagok használata, a folyamatos fejlődés, és a legmagasabb minőségű cukrászati termékek, torták és sütemények előállítása. A város négy pontján megtalálhatóak már.

  • dobos torta szelet: 1290 forint
  • gesztenye püré: 1 690 forint
  • krémes: 990 forint
  • flódni: 1 090 forint
  • bejgli 4 400 forint
  • csokitorta: 8 500 – 13 500 forint

3. Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)

A Bergmann Cukrászdák a Bergmann családról kapták nevüket, nagy hagyományai vannak a cukrász mesterségnek. Az első Bergmann Cukrászdát 1939-ben Győrben nyitotta Bergmann Imre. Napjainkban is az ő szakmai elhivatottságát tartják követendő példának. Balatonfüredi cukrászdáink 1992. és 1999. óta csábítják az édes ízek kedvelőit.

4. ChouChou

A Chouchou édesség- és csokoládéműhely újlipótvárosi bázisán kézműves trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék, francia ihletésű desszertek és hagyományos magyar sütemények modern változatai készülnek. Szívesen kísérleteznek új ízekkel és technológiákkal.

  • Sós karamell – földimogyoró szelet 890 Ft
  • Chocolate chip cookie 890 Ft
  • Maracuja – csokoládé tarte 17 900 Ft
  • Dobos torta 5160Ft – 40 000 Ft

5. Desszer.Neked formációk

A Desszert.Neked egy esszertműhely vagyunk, mely többet kínál egy hagyományos cukrászdánál. Kifinomult francia stílusú és újragondolt magyar desszerteket alkotnak, játszanak a színekkel, formákkal, ízekkel, hogy a végeredmény mindig különleges, esztétikus és felülmúlhatatlanul finom legyen. Immáron 5 éve töretlenül Magyarország TOP10 cukrászdája között szerepelnek a Dining Guide értékelés alapján.

  • Erdei gyümölcsös sajttorta 1 890 forint
  • Rákóczi túrós 1 890 forint
  • Fekete Rigó 1 890 forint
  • almás pite 1 890 forint

6. Gerbeud Café

Kugler Henrik 1858-ban megnyitotta azóta világhírűvé vált vállalkozását, a Gerbeaud Kávéházat. Az örököse a svájci Gerbeud Emil lett, akit maga a cukrászmester hívott Magyarországra. Ő volt az, aki meghonosította a macskanyelvet és a konyakmeggyet, és Budapest talán legfinomabb zserbóját is neki köszönhetjük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Esterházy szelet 3450 forint
  • Dobos torta 3450 forint
  • Somlói galuska 4150 forint

7. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda több évtizedes múltra tekint vissza; igazi családi vállalkozás. A cukrászat Ausztriában kezdte meg működését 1968-ban, de 1995 óta már Magyarországon is elérhetővé váltak a különleges receptúra alapján készült sütemények, illetve mesés csokoládéköltemények.

8. Matild Gran Cafe

Matild Café & Cabaret, előzőleg a híres 'Belvárosi Kávéház', hosszú múlttal rendelkezik, ami egészen 1901-ig nyúlik vissza. A kétszintes kávéház a Boldog Békeidők pezsgő életének népszerű színtere volt, ahol híres közszereplők, újságírók és művészek fordultak meg mindennap; ezáltal itt született néhány a magyar irodalom kiemelkedő darabjai közül, mint a 'Szinbád kalandjai' Krúdy Gyula tollából.

9. Nour – Art of Desserts (Budaörs)

A Nuor-ról már mi is írtunk, a budaörsi, franciás stílusú cukrászda nemrég mutatta be tavaszi kollekcióját – mert már ilyen is van. A desszertszalon alapítója-tulajdonosa, Kecskés Alexandra félévnyi folyamatos tökéletesítés után mutatta be a La Truff’, „Magyarország első luxustortáját”

A 16 szeletes torta ára 95 ezer forint

10. The Ritz-Carlton Budapest

Mázás István és kreatív csapata a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával, a múlt hagyományos és a jelen innovatív technikáival teremt új ízélményeket minden kivételes alkalomra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem