12 °C Budapest
Lake Tiefer Ziest, region Mecklenburgische Schweiz

Ilyen vízparti házat vehetsz ma 4-6 millió forintért Magyarországon: ezek lesznek az új slágernyaralók?

2023. június 20. 10:00

Manapság elég kevés lehetősége van annak, aki kevés pénzből akar nyaralót vásárolni Magyarországon: 30 millió alatt a Balatont felejtsük el, de a többi népszerű üdülőövezetben is nehéz labdába rúgni 20-25 millió forinttal. De azért lehet még találni olyan vízparti ingatlanokat, amelyeket pármillió forintért meg lehet venne - persze, sokmindenről kell lemondania, aki erre vállalkozik.

20-25 millió forintból a legnépszerűbb nyaralóhelyeken már évek óta nem lehet labdába rúgni szinte egyetlen magyarországi üdülőövezetben sem. Ahogy a Pénzcentrum korábbi körképéből kiderült, a Balatonnál 30 millió forinttal, de inkább annál többel érdemes nekilátni a keresésnek, ugyanakkor ajánlatos megbarátkozni a gondolattal, hogy közvetlen vízparti ingatlanra nagy valószínűséggel nem lesz elegendő csak egy jóval tetemesebb összeg.

Jelenleg Magyarországon a legolcsóbb nyaralóövezet egyértelműen a Tisza-tó. Az itt eladó ingatlanok átlagos négyzetméterára csupán 332 ezer forint vagyis harmada mint amennyit egy balatoni nyaralóért kérnek az eladók. Igaz, a terület is sokkal kisebb és a kínálat is viszonylag szűkös, de ha valakinek sikerül megcsípnie egy jó ajánlatot, akkor a balatoni árak harmadáért vásárolhat.

De mi a helyzet a legolcsóbb ingatlanokkal? A Pénzcentrum most a legnagyobb ingatlanhirdetési oldalon megnézte, hogy milyen vízparti ingatlant lehet venni 10 millió forintos vételár alatt. A kínálat nem túl bő, de kompromisszumokkal még ilyen kevés összegért sem lehetetlen a dolog. Viszont ilyen ingatlanok esetében a lakáshitelt jó eséllyel elfelejthetjük, de egy szabad felhasználású személyi kölcsön jó megoldás lehet a finanszírozásra!

Például a nyírádi horgásztónál, a Rókadombi Horgászegyesület horgásztaván már 4,1 millió forintért lehet venni egy horgászházat. A hirdetés szerint az ingatlan és a stég mellé még a horgásztóból kapunk résztulajdont. Maga a kisház 3x4,5 méteres, egy szigetelt szobából és egy speciális, méretre gyártatott ponyvával zárttá tehető teraszból áll - a külső állapota jó, a tető részben felújítandó állapotú, de nem ázik be.

Napelemes rendszer és antenna is helyet kapott, úgyhogy ez egy valódi, nullás rezsijű ház. A ház alatt zárható fém rekesz található, hogy a haltartókat, merítőket és egyéb halszagú dolgokat a házon kívül, biztonságosan tárolhassunk. A horgászstég 2,5x2,5 m méretű.

Még ennél is olcsóbban, 2,3 millió forintért lehet megvenni egy új építésű, szigetelt, energiatárolós napelem rendszerrel ellátott horgászkisházat a nyergesi horgásztavaknál.

Az építmény kívülről szigetelt, belül járólappal, ággyal, asztallal, gáztűzhellyel, bot tartókkal, rádióval és 230V-al rendelkezik. LED-es világítás kívül-belül, fixen bekábelezve, kapcsolókkal mindennel - áll a hirdetésben.

5,5 millióért Békés megyében, a Borozsgyáni horgásztavaknál kínálnak eladásra egy kisházat stéggel. Az áram be van vezetve, és stég is tartozik hozzá. A tavon az éves tagdíj 80 ezer forint.

6,9 millió forintért kínálnak eladásra Délegyházán, az V. tó partján, a Naturista Oázis Kemping területén egy kisházat. A ház körülbelül 15 méterre a vízszinttől, magas dombtetőn helyezkedik el, mely gyönyőrű panorámát tár elénk a vízre néző teraszról. 80 nm2 alapterületű telken található a 15 nm alapterületű a ház, további 12,5 nm-es fedett terasszal, mely igény szerint beépíthető. 

Villany és víz bevezetésre került, gáz nincsen. A fűtés télen egy 2000 W teljesítéményú fütőegységgel megolható. A víz ingyenes, a kemping területén lévő kútból érkezik illetve a megszűrt tó víz, nem ivóvíz minőségű. Fürdőszoba nincsen kialakítva, a kemping területén közös fürdőhelységekben biztosított a WC és zuhanyozási lehetőség, de igény szerint az ezekhez tartozó csatornába a becsatlakozás lehetősége biztosított.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7,29 millió forintért Zámolyban vehetünk egy kis horgászházat, aminek kívül-belül lambéria boritása, közte 10cm-es üveggyapot szigeteléssel. 12 voltos sziget üzemű napelemmel ellátva, és egy új nagy teljesítményű munka akkumulátorral kiegészítve. 

A hozzá tartozó stég 2021 decemberében épült. A horgászat éves költsége 95 ezer forint, ami magában foglalja 2 fő éves horgászatát.

8,5 millióért már Budapest közelében is kapni vízparti kisházat, a péceli tavaknál. A kb. 300nm-es telken található, vasszerkezetű alapra készült épület két helyiségből áll, de igény esetén bővíthető, átépíthető illetve a kert végében van egy kis melléképület is. A stégek egy zárt kapurendszerrel ellátott telken állnak.

Jelenleg földútról lehet megközelíteni, de hamarosan szilárd burkolattal látják el az utat - ígéri a hirdetés.

8,9 millió forintért, a fentebb már említett Nyirádon már egy komolyabb kisházat lehet kapni, ami már akár 6 embert is be tud fogadni. Maga az épület 36 négyzetméteres, egyszintes, és egy 16 négyzetméteres terasz tartozik hozzá. Áramellátás 1000w-os inverterről működik.

Horgászhely nagyon jó elhelyezkedésű, "zsákutca" utolsó előtti helyén található, stéggel szembe nincs más tulajdonos, így gondtalan lehet a szembe dobás - áll a hirdetésben.

Hirdetések fotói: ingatlan.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem