Kettős gyilkost fogtak a Vaterán – Gerő Viktor interjú – Első Yard #1 - Pénzcentrum

Pénzcentrum
2021. november 3.

Az Első Yard a Pénzcentrum (Penzcentrum.hu) havonta jelentkező podcastsorozata. Az epizódokban arra keressük a választ, hogy mi hajtja azokat a magyarokat, akik maradandót alkottak az üzleti életben, hogy nőttek fel, mi alakította a személyiségüket, milyen sztorijaik vannak. A podcastsorozat első epizódja Gerő Viktor életútjáról, karrierjéről szól.

Gerő Viktort legtöbben onnan ismerik, hogy ő volt a Vatera (https://www.vatera.hu/) ügyvezetője, amikor a céget felvásárolta a Naspers (https://www.naspers.com/), a világ egyik legnagyobb technológiai befektetője. A deal (https://www.hwsw.hu/hirek/37070/vatera_teszvesz_allegro_naspers_tradus_sanoma_aukcios_portal.html) abban az időben az egyik legnagyobb regionális online üzlet volt. Viktor neve mostanában azért került elő, mert korábbi tulajdonrészét növelve (https://media1.hu/2021/04/16/gero-viktor-vatera-meska-kezmuves-piacter-tarstulajdonos-es-vezeto-megujitas/), aktív tulajdonosi szerepet vállalt a Meska (https://www.meska.hu/) kézműves dizájn piactérben, ahol stratégiai és marketing feladatokat lát el.

Viktor 1971-ben született Budapesten. A Rózsadombon nőtt fel, pedig nem voltak sem gazdagok, sem a pártelit tagjai, csupán ott kaptak lakást. A környék ugyanakkor nagy hatást gyakorolt az életére: ott járt általános iskolába, ahol életre szóló barátságokat kötött. Korán elvesztette édesapját, az első főiskoláját otthagyta, hogy a korábban hegymászóként és barlangászként szerzett képességeit hasznosítva alpinmunkákból tartsa fenn magát és segítsen be megözvegyült édesanyjának. A kilencvenes években magával ragadta az internet. Egy korai internetszolgáltatónál helyezkedett el programozóként, miközben informatikusként lediplomázott. Később dolgozott a T-online elődjénél, a Matávnetnél, majd pedig saját céget alapított.

2005-ben vált a Vatera ügyvezető igazgatójává, ahol 2011-ig dolgozott. 2008-ban érte el azt a szakmai sikert, melyről széles körben ismertté vált: a Vaterát eladták a Naspers csoportnak. Ezt követően vált befektetővé, első nagyobb befektetése a Gravity ajánlórendszereket fejlesztő cég volt, melyet sok egyéb követett. 2012 és 2017 között a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő partnere volt, ahol főként korai fázisú start-upokkal foglalkozott.

Jelenleg tanácsadóként és befektetőként vállal szerepet, főleg korai fázisban lévő cégekben, ezen kívül pedig a Meska felfuttatásán dolgozik. Az Első Yardban beszélt gyerekkoráról, karrierjének különböző szakaszairól és egy szürreális történetet is elmesélt arról, hogy hogyan fogott el a rendőrség egy kettős gyilkost a Vatera segítségével.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on (https://open.spotify.com/show/1f2V3BRKZUJf2mS8PW6qCm), a Google Podcasten (https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83MTI4OTUwOC9wb2RjYXN0L3Jzcw), az Apple Podcasten (https://podcasts.apple.com/us/podcast/első-yard/id1592669243), az Anchor.fm-en (https://anchor.fm/elso-yard), vagy bárhol, ahová a podcastjeidért jársz.

A Pénzcentrum (Penzcentrum.hu) a Portfolio Csoport tagja.

Vissza
NEKED AJÁNLJUK
Több videó
Pénzcentrum   |   2022. január 27.

Unokázós csalót fogtunk

Pénzcentrum   |   2022. január 13.

Lépj be a Metaverzumba. CashTag (7.rész)

Pénzcentrum   |   2021. december 30.

Kripto4: altcoin, shitcoin, memecoin. CashTag (6.rész)

Pénzcentrum   |   2021. december 16.

Kripto3: Ethereum és NFT. CashTag (5. rész)

Pénzcentrum   |   2021. november 4.

Hogyan fizetünk 5 év múlva? - CashTag (2. rész)

Pénzcentrum   |   2021. október 23.

Leteszteltük: itt tart most a Tesla önvezető rendszere

Pénzcentrum   |   2021. október 22.

Így jut el a pulykahús a feldolgozótól az ALDI polcaira

Pénzcentrum szerkesztőség   |   2021. október 8.

Ez történik a boltokban megmaradt élelmiszerrel