14 °C Budapest
Logo of Spar on one of their supermarkets of Hungary in Budapest, at night. Spar is an international group of franchises of retailers and wholesalers who work together in partnership under the Spar brand

Megszólalt a SPAR-vezér: a magyar középosztály már kétszer meggondolja, mit vásároljon

2023. február 1. 13:44

10-15 százalékosra szelídülhet az élelmiszerek inflációja az év végére a Spar Magyarország ügyvezetője szerint. Heiszler Gabriella arról beszélt, már most érzékelni lehet egyes termékeknél, hogy csökkennek a beszállítói árak.

Már érzékelni lehet egyes élelmiszereknél, így a liszt vagy a napraforgóolaj esetében is a beszállítói árak mérséklődését - mondta a 24.hu-nak Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezetője. Mint kifejtette, szerinte év végére 10-15 százalékosra szelídülhet az élelmiszerek inflációja. Mint elmondta, a magyar középosztály már kétszer meggondolja, hogy mit vásároljon, kell-e a drágább, márkásabb termék.

A Spar hazai ügyvezetője tavaly nyáron lapunknak adott interjújában arról beszélt, hogy "hét szűk esztendőre" készülnek, ám remélik, hogy véegül csak egy vagy kettő lesz belőle. Az árstop kapcsán pedig arról beszélt: a februári bevezetés és május elseje között 1,1 milliárd volt a veszteségük miatta.

A legnagyobb veszteséget a csirkemell esetében mérjük, és amiből a legnagyobb mennyiség fogy, az a kristálycukor. Ez nem véletlen, hiszen a liszt meg az étolaj nem úgy tartós élelmiszer, mint a cukor, az ugyanis 50 év múlva is cukor, így fel lehet halmozni

- magyarázta akkor Heiszler Gabriella.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?