17 °C Budapest
Cropped shot of an unrecognisable woman with shopping cart, doing grocery shopping in supermarket.

Rengeteg SZÉP-kártya tulajdonos örülhet: ennél a hipernél, ezekben a diszkontokban biztosan tudnak fizetni

2022. február 1. 13:01

Több nagy élelmiszer-lánc is bejelentette, februártól valamennyi boltjukban elfogadják a SZÉP-kártyát. A Pénzcentrumon az Auchan, az Aldi, és a Lidl bejelentést sorrendben, változatlanul közöljük.

Auchan

Mint ismert, 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig tulajdonképpen a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni az elfogadóhelyeken, amelyekhez az Auchan összes áruháza csatlakozik. A SZÉP-kártya az alkohol kivételével minden élelmiszer vásárlására felhasználható, és az áruházlánc mindegyik zsebből történő fizetést elfogadja. Miután a rendelet csak élelmiszerekre vonatkozik, ezért nem élelmiszer termékeket továbbra sem lehet vele vásárolni, így például sporteszközt nem vehetünk SZÉP-kártyával szabadidő zsebből.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a hagyományos kasszáknál fizetéskor a blokkon, az önkiszolgáló kasszáknál pedig egy külön soron lesz látható, hogy mekkora összeget tesznek ki kosarunkból az élelmiszerek, amit bármelyik zsebből le tudunk vonni a SZÉP-kártyáról. A vásárlás többi részét pedig a szokásos módon bankkártyával vagy készpénzben egyenlíthetjük ki. A SZÉP-kártyás fizetési lehetőség február 1-jétől az ország összes Auchan áruházában rendelkezésre áll, azonban az online rendeléseknél nem használható.

Aldi

Az ALDI Magyarország bővítette az üzleteiben használható fizetőeszközök körét. A jogszabályi keretek értelmében 2022. február 1. és május 31. között immár a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) minden alszámlájáról lehet élelmiszert vásárolni. Az ALDI ezért úgy döntött, hogy elfogadja a SZÉP-kártyákat fizetőeszközként, a vásárlók mind a 153 magyarországi üzletében SZÉP-kártyájukkal is fizethetnek a kasszáknál. A SZÉP-kártyák tulajdonosai bármelyik alszámlát igénybe vehetik, tehát akár a szabadidő, a szálláshely, illetve a vendéglátás alszámlán található összeget is felhasználhatják az ALDI üzleteiben.  

A kártyával vásárolható termékek körébe szinte valamennyi élelmiszer beletartozik, így a friss és fagyasztott hús, a tejtermékek, a zöldség-gyümölcs, a pékáruk, a konzervek, a szárazáru, ugyanakkor a SZÉP-kártyákon lévő összeg továbbra sem fordítható például non-food, vegyszer, kozmetikai cikk, állateledel, alkoholtartalmú italok, illetve dohány és feldolgozott dohánypótló termékek megvásárlására.

„Bővítjük a fizetési lehetőségeket kasszáinknál, így a készpénz, a bankkártyák, az ALDI-utalványok, az Edenred kártyák mellett a SZÉP-kártyát is elfogadjuk. Ezzel a lépéssel lehetővé tesszük, hogy az ALDI kedvező árú termékeihez azok a vásárlók is hozzájussanak, akik élelmiszer-vásárlásaik értékét utalvánnyal kívánják kiegyenlíteni” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lidl

A Lidl Magyarország mind a 190 áruházában lehetővé teszi a SZÉP-kártyával történő fizetést a hatályos jogszabály által megengedett körben élelmiszerek vásárlására 2022. február 1-étől május 31-ig.

A kiskereskedelmi szektor meghatározó szereplőjeként a Lidl számára kiemelten fontos a vásárlói igények maximális kiszolgálása, ezért a vállalat a mai naptól az összes SZÉP kártyát elfogadja az alkoholtartalmú folyadékok kivételével a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlásakor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem