3 °C Budapest

Ilyen sampont veszel? Nem fogsz örülni!

2015. szeptember 24. 14:31

A Gazdasági Versenyhivatal a Garnier Fructis Damage termékeit vizsgálta, vajon valóban olyan tulajdonságokkal bírnak-e a samponok, mint ahogy az a reklámokban szerepel. A cég vállalta, hogy változtat a hirdetéseiben a szóhasználaton, így sem bírságot nem kell fizetniük, sem jogsértést nem követnek el.

Kötelezettségvállalással zárult a L’Oréal ügye. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a L’Oréal Magyarország Kozmetikai Kft. (L’Oréal) vállalásait a Garnier Fructis Goodbye Damage hajápoló termékcsaládra vonatkozó kommunikációjával kapcsolatban. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

A GVH azt vizsgálata, hogy a vállalkozás megalapozottan népszerűsítette-e a haj sérüléseire, töredezésére megoldást kínáló Garnier Fructis Goodbye Damage termékek helyreállító hatásait, illetve a hajápolási cikkek használatával elérhető eredményeket reklámjaiban.

A GVH a L’Oréal vállalásai alapján kötelezettségként írta elő, hogy a vállalkozás

  • ne használja a "helyreállít" szót a Garnier Fructis Goodbye Damage termékcsalád népszerűsítésekor;
  • reklámjaiban alkalmazza a teljes termékcsalád (sampon, balzsam, hajtöredezés elleni szérum) képi megjelenítését;
  • indítson fogyasztói oktatási kampányt a hajkárosodásról, a hajápoló termékek megfelelő használatáról és várható hatásairól honlapján, valamint az egyes áruházláncokban elérhető szórólapokon - bemutatva valamennyi termékének tesztelési folyamatát, illetve a tesztek típusait is;
  • a fogyasztók részleges kompenzálására kedvezményes áron kínálja a Garnier Fructis Goodbye Damage duopackot (sampon, balzsam) a kiskereskedőknek - a vállalt információt hordozó csomagolással.

A hivatal a kötelezettségvállalási nyilatkozat tartalmának mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy a közérdek védelme hatékonyan biztosítható a vállalás elfogadásával, e mellett az alábbi körülményeket értékelték:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • a kozmetikai cég már az eljárás vizsgálati szakában benyújtotta vállalását;
  • a vállalkozás önként módosította kommunikációs gyakorlatát, amely nem sérülékeny fogyasztókat célzott meg,
  • valószínűsíthetően csökken az észlelt probléma ismétlődésének kockázata;
  • a kötelezettségvállalás túlmutat a konkrét ügyön, így útmutatásul szolgálhat a versenytársak számára kommunikációs tevékenységük alakításakor;
  • a kötelezettségek megfelelnek az ellenőrizhetőség követelményének.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?