Sorban állnak a lapostévéért: mi ez a hatalmas tömeg?

Sorban állnak a lapostévéért: mi ez a hatalmas tömeg?

2014. november 27. 16:30

Hatalmas tömeg, lapostévékért sorban álló háziasszonyok, vásárlás és fogyasztás a legmagasabb szinteken. Amerikában pénteken rendezik a Black Friday-t: galériánkban az elmúlt évek legizgalmasabb képeiből válogattunk.

Pénteken rendezik Amerikában (és egyre több országban) a fogyasztás, a vásárlás ünnepnapját, a Black Friday-t (magyarul fekete pénteket). A vevők ilyenkor konkrétan megrohamozzák a jelentős árleszállításokat kínáló boltokat, sokan ezen a napon vásárolnak értékes műszaki cikkeket, karácsonyi ajándékokat.

A Black Friday az Egyesült Államokban a Hálaadást követő pénteken rendezik minden novemberben. Sok bolt már hajnalban kinyit, nem meglepő, hogy a bejáratok előtt már órákkal korábban letáboroznak a vásárlók. A tömeg persze hatalmas, a híradások évről-évre beszámolnak lökdösődésről, kisebb-nagyobb verekedésekről is.

Maga az elnevezés egyébként arra utal, hogy a boltok számára az év nagy része veszteséges (ezt a könyvelésben piros színnel jelölik), a karácsonyi csúcsszezon - azaz az év utolsó néhány hete - viszont átfordítja ezt nyereségbe: ezt jelölik feketével.

Hogy készül a világ egyik legnagyobb webshopja, az Amazon? Kattints az elképesztő fotókért!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?