14 °C Budapest

Hatalmas akciók, nagy kedvezmények várják ma a vásárlókat

Pénzcentrum
2013. november 29. 05:42

Sietniük kell azoknak, akik külföldről rendelnek karácsonyi ajándékot a neten: a Pénzcentrum.hu információi szerint egyre több olyan webshop van, amely már nem garantálja, hogy időben ideér Magyarországra a megrendelt csomag, így könnyen lehet, hogy sokan kifutnak majd az időből. Mindenesetre ma van a hatalmas leértékeléseket adó Black Friday, sőt, a Ne vásárolj semmit Nap is.

Érdemes sietnie annak, aki külföldi székhelyű webshopbból rendelne ajándékot karácsonyra - de az is lehet, hogy már elkésett. Több online áruház ugyanis már egyáltalán nem garantálja, hogy karácsonyra ideér a megrendelt csomag. Az okokat leginkább a hatalmas karácsonyi forgalomban, a szállítás lassúságában érdemes keresni, de egyese webshopoknál az is előfordulhat, hogy a hazai vevőket részesítik előnyben.

Külföldről vásárolsz a neten? Ezt mindenképp tudnod kell - KATT!

Rendelés előtt érdemes tehát tájékozódni, felvenni a kapcsolatot a webshop ügyfélszolgálatával, és rákérdezni arra, hogy biztosan ideér-e a megrendelt termék az ünnepekig. Általánosságban elmondható, hogy európai webshopból sokkal nagyobb az esélye a csomag megérkezésének (természetesen a magyar webáruházaknál szinte biztosra mehetünk), érdemes lehet a postai csomagküldés helyett a nemzetközi szállítócégeket választani (még ha ez többe is kerül).

Ma van a Black Friday...

A netes vásárlás kedvelőinek érdemes figyelni arra is, hogy ma van a Black Friday, azaz a fekete péntek, ami Amerikában - és természetesen már világszerte is - a karácsonyi vásárlási láz igazi beindulását jelzi.

Ez a nap mindig a Hálaadás utáni péntekre esik, ilyenkor az áruházak rengeteg akcióval, hatalmas (akár 40-60 százalékos) kedvezményekkel várják a vásárlókat. Amerikában megszokott ezen a napon a hatalmas tömeg, a tülekedés, lökdösődés egy-egy árucikkért - sokan ilyenkor szerzik be az ajándékokat, például játékokat, műszaki cikkeket.

Így tuti nem vernek át a netes vásárlásnál: 6 + 1 tipp - KATT!

A Black Friday természetesen az internetet is meghódította, így a magyar vásárlók sem maradnak le róla (igaz, vannak olyan amerikai webshopok, amik csak az amerikai megrendelésekre adnak kedvezményt). Sőt, már több magyar székhelyű internetes áruház is kínál akciókat, ezért érdemes böngészni a különféle netes boltok között. Sok üzlet a hétvégén is fenntartja az akciókat, de akár hétfőn, az úgynevezett Cyber Monday alkalmával is vásárolhatunk (alapvetően ez a kedvezményes nap csak az online vásárlásokra specializálódott, de gyakorlatilag mára összefolyt a kettő).

... és a Ne vásárolj semmit Nap is

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint egy évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. A "Ne vásárolj semmit!" Napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbbet - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Tudatos Vásárlók Egyesülete. November utolsó péntekén pedig, a Tudatos Vásárlók a karácsonyi nagybevásárlás előtt arra emlékeztetnek, hogy a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal.

Így trükköznek a magyar boltok is: ezért költünk olyan sokat? - KATT!

"Ez a nap jó alkalom arra, hogy értékeljük a fogyasztói szokásaink hatásait a környezetre és más emberek életére. Információkat gyűjthetünk, elgondolkodhatunk, meglátásainkat megbeszélhetjük másokkal" - hívja fel a figyelmet az egyesület.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?