27 °C Budapest

Címke: ne vásárolj semmit nap (11 cikk)

MTI | 2011. november 25. 12:05

Ma inkább ne vásárolj semmit

Vásárlási böjtre buzdít a Tudatos Vásárlók Egyesülete pénteken, a Ne vásárolj semmit! napon.

Pénzcentrum | 2010. november 25. 12:02

Akció: holnap ne vásárolj!

2010-ben november 26-ára esik a Ne Vásárolj Semmit Nap. Az akciónak Magyarországon már kilenc éves hagyománya van. Azokban az országokban, ahol a fogyasztói "kultúra" már korábban elhatalmasodott, több, mint tíz éve tartják meg a "fogyasztói böjt ünnepét". A várakozások szerint idén több mint hatvan országban több százezer ember vesz részt az egynapos vásárlási szünetben.

Orosz Márton | 2009. november 27. 04:33

Ma NE vásároj! A boldogság nem a boltok polcain vár

Szerte a világon és Magyarországon is már több mint egy évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó hétvégéjén környezetvédő és fogyasztáskritikus szervezetek. November utolsó péntekén, a karácsonyi nagybevásárlás előtt arra emlékeztetik a vásárlókat, hogy a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 05:55

Húsvéti akciókörkép Alditól Tescoig: olcsó, olcsóbb, legolcsóbb?

A legnagyobb áruházláncok akciós kínálatából szemezgetve egyértelmű: karácsony után a húsvét tűnik a legnagyobb üzletnek, legyen szó sonkáról, gyomorkeserűről, vagy épp csokitojásról. Egy a lényeg: itt az ünnep, fogyassz minél többet!

Pénzcentrum | 2006. november 24. 09:30

Ne Vásárolj Semmit

A karácsonyi bevásárlási láz előtt egy nap gondolkodási időt kérnek a civil szervezetek: november utolsó péntekén Ne Vásárolj Semmit Nap lesz. A kezdeményezés eredetileg Kanadából indult, 1992-ben. A kampányt Magyarországon a Reflex és más természetvédelmi egyesületek, valamint a Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezi, immár hetedszer.