19 °C Budapest

Itt a Tesco nagy dobása! Óriási segítség a magyar családoknak - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. január 27. 18:03

Elindult az előregisztráció a Tesco honlapján az online bevásárlási rendszerhez, eközben az utolsó nagybank is megszüntette ingyenes számlacsomagját. A Magyar Nemzeti Bank felméréséből kiderült: minél több hitelt vesz fel valaki, annál valószínűbb, hogy nem tudja majd visszafizetni a tartozásait. Szakértők szerint ugyanakkor lehetővé kellene tenni, hogy a fogyasztók a közműszámláikon keresztül juthassanak hitelhez a különböző energiatakarékossági beruházásokra, azok nélkül ugyanis elvész a rezsicsökkentés haszna. Kelendőbbek lehetnek a munkáltatók körében a kisgyermekes anyák az idén bevezetett foglalkoztatási adókedvezmény révén, annak kiszámítása azonban nem egyszerű, cikkünkben segítünk. Másik írásainkban bemutatjuk, milyen hiányosságok vannak a 2012. évi adóbevallásban, illetve a tételes kisadóról (kata) szóló törvényben; utóbbi miatt havi 25 ezer forintot bukhatnak az érintettek. Még többet veszíthetnek azok a vállalkozások, amelyek elmulasztják február 1-ig módosítani a társasági szerződésüket.


Sokba fog ez kerülni a magyar cégeknek: ketyeg az óra!

Legkésőbb február 1-ig kell kiegészíteniük vagy módosítaniuk a cégjegyzékben szereplő adataikat azoknak a társaságoknak, amelyek a tavaly márciusi törvénymódosítás óta ezt nem tették meg.

Jön a Tesco nagy dobása! Új munkahelyek százait hozhatja
Elindult az előregisztráció a Tesco honlapján az online bevásárlási rendszerhez. Az áruházlánc lépése új munkahelyek százait generálhatja, már az első álláshirdetések is megjelentek.

Megmondja az ÁNTSZ, hova menj orvoshoz
Szabályba foglalta a járóbeteg-beutalás rendjét Budapesten és Pest megyében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Jó hír a kisgyermekeseknek! Így dolgozhatnak kedvezményesen
Kiemelt adókedvezményt vehetnek igénybe a munkáltatók január elsejétől a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatása esetén. A kedvezmény időtartamára vonatkozó szabályok azonban nem egyszerűek, azok könnyebb megértését példával segíti honlapján közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Nesze nektek, gyermekesek! Megdöbbentő hír az adókedvezményről
Nem engedi meg a 2012. évi személyi jövedelemadó bevallást kitöltő internetes program, hogy a törvényben meghatározott adókedvezményt írja be az adózó a bevallásba, ha annak összege magasabb, mint az összevont adóalap. Ezáltal nem lehet később megállapítani, hogy a törvény szerint mennyi adókedvezmény járna az adózóknak, és abból mekkora összeget nem tudnak érvényesíteni az alacsonyabb keresetűek..

Havi 25 ezer forintot bukhatsz egyetlen szó miatt
Csak főállásúak lehetnek a kisadózók a hatályos jogszabályszöveg szerint - állítja Angyal József okleveles adószakértő a január 2-án közzétett OTS-nyilatkozatában. Második nekifutásra sem sikerült ugyanis az Országgyűlésnek jól megfogalmaznia a vonatkozó rendelkezést. Felvetésére eddig sem az adóhatóság, sem a Nemzetgazdasági Minisztérium nem reagált hivatalosan.

Ennyit kereshetsz, ha kiadod a lakásod: itt vannak a számok!
A tavalyi év első felében sok befektető vásárolt lakást és ezzel szinte egy időben sokan váltak ingatlantulajdonosból albérlővé. Felmerül ugyanakkor a kérdés, egyformán megéri mindenhol befektetni? Panel, vagy téglaépítésű lakás kiadásától lehet jobb hozamot remélni?

Ilyen egy 6 szobás luxusgarzon + videó
Különleges lakásokat bemutató cikksorozatunk keretében ezúttal egy igen kompakt New York-i lakásba kalauzoljuk el olvasóinkat. A lakás csupán 40 négyzetméter, mégis annyi funkcióra képes, mint egy többszáz négyzetméteres luxuslakás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A közműszámla lehet a jövő ingyenhitelének fedezete
A január elsejével elrendelt 10 százalékos rezsiköltség-csökkentés esetében csak átmeneti intézkedésről lehet szó, a rendszer hosszú távon fenntarthatatlan. E helyett inkább lehetővé kellene tenni, hogy a fogyasztók a közműszámláikon keresztül tudjanak hitelt felvenni a különböző energiatakarékossági beruházásokra.

Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is

A K&H volt az egyetlen nagyobb bank, amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be.

Ők a magyar csúcshitelesek: mégis, hogy fogják ezt kifizetni?
Érdekes ábrára lettünk figyelmesek az MNB legutolsó stabilitás jelentésében. A késedelmes hitelekkel foglalkozó fejezetében láthatjuk, minél több hitelt vesz fel valaki, annál valószínűbb, nem tudja majd azt visszafizetni tartozásait. Ez elég egyértelműnek tűnik, de igazán érdekes része az, hogy kiderült: Magyarországon 998 olyan ember van, akinek 10 vagy annál több jelzáloghitele van.

Meglepő változás: ezzel próbálkozhatnak a bankok
Már európai bankok is törik a fejüket, hogyan növelhetnék profitjukat. Erre egyik megoldás az lehet, ha a netbankokban reklámokat helyeznek el, amit akár kifejezetten vásárlási szokásainknak megfelelően választhat ki a rendszer.

Itt a rezsicsökkentés legújabb áldozata

A 2013-tól bevezetett általános 10 százalékos rezsicsökkentéssel sajnos egy újabb akadály került a napelemes rendszerek terjedése elé. A szociális szempontok indokolhatósága mellett ugyanis egy nem kívánt mellékhatása az intézkedésnek a lakosság önerőből történő megújuló beruházásainak visszavetése.

Torkos Csütörtök után jön az újabb akció
Jövő csütörtökön rendezik meg a 2013-as Torkos Csütörtök akciót. Az éttermek mellett idén is részt vesznek az eseményen szállodák, panziók, magánszállások - több mint száz helyen várják a vendégeket kedvezményes ajánlatokkal.

Ingyenes nyelvtanfolyamok: akadozik a rendszer, alig vannak helyek
A Pénzcentrum.hu információi szerint nehezen bírják a programban kiválasztott (nyelv)iskolák a rohamot: van olyan intézmény, amely legközelebb csak májusra tudna időpontot adni. A jelentkezés is döcög.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33