14 °C Budapest

Kiderült a Lidl-titok: hol nyílnak új áruházak?

2010. február 12. 16:02

Románia meghódítására készül a Lidl: a német üzletlánc egyelőre 20 üzletet nyit keleti szomszédunknál, az elsőknek a bukarestiek örülhetnek.

Bő fél évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy az üzletlánc 4-és 8 ezer négyzetméter közötti szabad területeket keres, áruházak építése céljából. Most azonban az International Supermarket News szaklap értesülései szerint eldőlt, hogy idén már megnyílnak az új áruházak Romániában.

2010 első Lidl-botránya! A maffiához vezetnek a szálak?

Az első áruházak Bukarestben nyílnak, és egyelőre még további 20-at tervez a német lánc, elsősorban a nagyobb városokban. A hírek szerint minden egyes üzlet 30 új munkahelyet generál.

Európa legnagyobb diszkontlánca
Az első Lidl-áruházak a 70-es években nyíltak Ludwigshafenben és környékén. A 80-as évek végéig tartó erőteljes németországi és a 90-es évek elejétől fokozódó nemzetközi expanziónak köszönhetően mára Európa szinte összes országában találkozhatunk Lidl-áruházakkal.

Így ma a Lidl - megelőzve mindenki mást - Európa legnagyobb diszkont-élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak.

(Forrás: lidl.hu)


A Lidl minden egyes boltjába 2 millió eurót (540 millió forint) invesztál, legfőbb konkurensük Romániában a 91 bolttal működő Penny Market és a 96 diszkonttal rendelkező Plus lehet. A korábban kiszivárgott tervek szerint az elkövetkező években száznál is több üzlet nyitása várható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hírek szerint már eddig is 70 millió eurót, azaz közel 20 milliárd forintot invesztált a Lidl a romániai üzlethálózat beindításába. Eredetileg már 2003-ban létrehozták az ottani céget, de folyamatosan tolódott a boltok beindításának időpontja.

Lidl: nyomozók, kamerák, öblítő a kabát alatt - Exkluzív interjú, 2. rész

A Lidl számára kelet-Európa továbbra is a közeljövő céljai közt szerepel, így hamarosan találkozhatunk a kék- sárga- piros felirattal Bulgária, a volt Jugoszláv országok, és a Balti-államok területén is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20