3 °C Budapest

Most vegyél mobiltelefont és pendrive-ot, 2 hét múlva drágább lesz!

2009. április 2. 18:30

Április 15-étől nem csak a pendrive-ok, hanem a memóriakártyák és a zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak. Van olyan típus, amelyik több ezer forinttal is többe kerülhet.

Amint arról korábban beszámoltunk, az új szabályozásnak megfelelően az 1 GB-os pendrive-ok után 100 forintot, a 2 GB-osok után 200 forintot fizetünk majd - ez érvényes az USB Flash drive-okra is.
Itt a pendrive-adó: a méret a lényeg!

A változás érinti a beépített tárolóegységgel rendelkező video felvevő-lejátszó készülékek, beépített tárolóegységgel rendelkező DVD-írók, merevlemezes TV-k, set-top-boxok és műholdvevők készülékek területét is. Díjat kell fizetni az audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek- azaz például a mobiltelefonok beépített memóriakártyái után is. A jogdíjak mértéke itt található.

Az Artisjus szerint gyorsan változnak a másolási szokások, újabb és újabb hordozókra másolunk, most memóriakártyákra, pendrive-okra, MP3-lejátszókra, így ez a három kerül be a díjfizetési körbe.

Az üres CD-k és DVD-k után már eddig is kellett jogdíjat fizetni. Ezentúl a pendrive-okért és memóriakártyákért is kell, mérettől függően. A zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?