Most vegyél mobiltelefont és pendrive-ot, 2 hét múlva drágább lesz!

2009. április 2. 18:30

Április 15-étől nem csak a pendrive-ok, hanem a memóriakártyák és a zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak. Van olyan típus, amelyik több ezer forinttal is többe kerülhet.

Amint arról korábban beszámoltunk, az új szabályozásnak megfelelően az 1 GB-os pendrive-ok után 100 forintot, a 2 GB-osok után 200 forintot fizetünk majd - ez érvényes az USB Flash drive-okra is.
Itt a pendrive-adó: a méret a lényeg!

A változás érinti a beépített tárolóegységgel rendelkező video felvevő-lejátszó készülékek, beépített tárolóegységgel rendelkező DVD-írók, merevlemezes TV-k, set-top-boxok és műholdvevők készülékek területét is. Díjat kell fizetni az audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek- azaz például a mobiltelefonok beépített memóriakártyái után is. A jogdíjak mértéke itt található.

Az Artisjus szerint gyorsan változnak a másolási szokások, újabb és újabb hordozókra másolunk, most memóriakártyákra, pendrive-okra, MP3-lejátszókra, így ez a három kerül be a díjfizetési körbe.

Az üres CD-k és DVD-k után már eddig is kellett jogdíjat fizetni. Ezentúl a pendrive-okért és memóriakártyákért is kell, mérettől függően. A zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm