16 °C Budapest

Most vegyél mobiltelefont és pendrive-ot, 2 hét múlva drágább lesz!

2009. április 2. 18:30

Április 15-étől nem csak a pendrive-ok, hanem a memóriakártyák és a zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak. Van olyan típus, amelyik több ezer forinttal is többe kerülhet.

Amint arról korábban beszámoltunk, az új szabályozásnak megfelelően az 1 GB-os pendrive-ok után 100 forintot, a 2 GB-osok után 200 forintot fizetünk majd - ez érvényes az USB Flash drive-okra is.
Itt a pendrive-adó: a méret a lényeg!

A változás érinti a beépített tárolóegységgel rendelkező video felvevő-lejátszó készülékek, beépített tárolóegységgel rendelkező DVD-írók, merevlemezes TV-k, set-top-boxok és műholdvevők készülékek területét is. Díjat kell fizetni az audio, illetve audiovizuális tartalom lejátszására alkalmas, hordozható multimédia eszközbe integrált tárolóegységek- azaz például a mobiltelefonok beépített memóriakártyái után is. A jogdíjak mértéke itt található.

Az Artisjus szerint gyorsan változnak a másolási szokások, újabb és újabb hordozókra másolunk, most memóriakártyákra, pendrive-okra, MP3-lejátszókra, így ez a három kerül be a díjfizetési körbe.

Az üres CD-k és DVD-k után már eddig is kellett jogdíjat fizetni. Ezentúl a pendrive-okért és memóriakártyákért is kell, mérettől függően. A zenelejátszós mobiltelefonok is drágulnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?