12 °C Budapest

Reklámútra fizetsz be? Sokszor csak ott derül ki!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 08:45

Gyakran találni a postaládákban olyan szórólapot, mely meglehetősen kedvező feltételekkel olcsó, egynapos belföldi kiruccanásra csábítja a kispénzűeket. Az már általában csak a helyszínen derül ki, hogy a résztvevőket valójában nem pihenni, hanem egy szervezett reklámúra invitálták - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tegnapi jelentésével zárta le féléves razziasorozatát: az országos ellenőrzés során összesen 84%-ban tártak fel hiányosságot a felügyelők, fogyasztóvédelmi bírságot 43 esetben szabtak ki, összesen közel 13 millió forint értékben. Tíznél is több társaság vizsgálatát továbbadták az adóhatóság és a versenyhivatal felé.

A vizsgáltatok szerint már a szórólapok sem szabályosak, legtöbbször ugyanis nem derül ki belőlük a jelentkezők számára, hogy valójában egy árubemutatón kell résztvenniük. A címzett kör leginkább az idősebb korosztály, s elsősorban az alacsonyabb jövedelmű lakosok.

A hatóság tapasztalatai szerint többször előfordult, hogy a részvételi díjat a buszon kellett megfizetniük az utasoknak, az összegről pedig a vizsgált cégek közel fele nyugtát sem adott. Az ajándékként átadott termékek többsége rossz minőségű, sőt olykor életveszélyes volt, utóbbi kategóriába tartozik például egy tűzveszélyes hajszárító.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06