16 °C Budapest

Reklámútra fizetsz be? Sokszor csak ott derül ki!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 08:45

Gyakran találni a postaládákban olyan szórólapot, mely meglehetősen kedvező feltételekkel olcsó, egynapos belföldi kiruccanásra csábítja a kispénzűeket. Az már általában csak a helyszínen derül ki, hogy a résztvevőket valójában nem pihenni, hanem egy szervezett reklámúra invitálták - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tegnapi jelentésével zárta le féléves razziasorozatát: az országos ellenőrzés során összesen 84%-ban tártak fel hiányosságot a felügyelők, fogyasztóvédelmi bírságot 43 esetben szabtak ki, összesen közel 13 millió forint értékben. Tíznél is több társaság vizsgálatát továbbadták az adóhatóság és a versenyhivatal felé.

A vizsgáltatok szerint már a szórólapok sem szabályosak, legtöbbször ugyanis nem derül ki belőlük a jelentkezők számára, hogy valójában egy árubemutatón kell résztvenniük. A címzett kör leginkább az idősebb korosztály, s elsősorban az alacsonyabb jövedelmű lakosok.

A hatóság tapasztalatai szerint többször előfordult, hogy a részvételi díjat a buszon kellett megfizetniük az utasoknak, az összegről pedig a vizsgált cégek közel fele nyugtát sem adott. Az ajándékként átadott termékek többsége rossz minőségű, sőt olykor életveszélyes volt, utóbbi kategóriába tartozik például egy tűzveszélyes hajszárító.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?