13 °C Budapest

Pc-szintű biztonságo és adatvédelem a Windows-alapú mobil eszközökhöz

Pénzcentrum
2007. április 3. 10:29

A Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhető a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetőségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében. A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz majd tűzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, valamint olyan adatvédelmi kódolási technológiákat, amelyeket könnyű telepíteni, kezelni és karbantartani. Ez a szintű védelem nem csupán a mobil eszközöket fenyegető kockázatok csökkentésében segít, de lehetővé is teszi a szervezetek számára, hogy könnyebben és költséghatékonyabban megfeleljenek a belső biztonsági irányelveknek és a törvényi szabályozásoknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Számtalan Symantec felhasználó - IT osztályok és felhasználók egyaránt - megértik, hogy a mobiltelefonok jelentik a számítástechnika új platformját" - mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. "A kettős módú Windows Mobile eszközök lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy mobil, illetve vezetéknélküli helyi hálózatokon keresztül kommunikáljanak, egyre több és több felhasználó a mobiltelefonját használja személyes vagy üzleti tranzakciók végzésére. Ezek a felhasználók a Symantechez hasonló biztonsági cégekhez fordulnak, hogy segítsenek megvédeni információikat és tranzakcióikat, függetlenül attól, hogy éppen milyen eszközöket használnak: telefont, laptopot vagy személyi számítógépet."

"A globális munkaerőpiac egyre inkább mobillá válik - egyre több mobil eszközt alkalmaznak, amelyekkel személyes alkalmazásokhoz és vállalati adatokhoz férhetnek hozzá kevéssé biztonságos, nyilvános Wi-Fi és otthoni hálózati kapcsolatokon keresztül" - mondta Sandra Palumbo, a Yankee Group senior elemzője. "Az IT csoportok feladata, hogy kezeljék és elássák védelemmel ezeket az eszközöket, és nagy kihívást jelent számukra, hogy átlássák a számtalan egyéni védelmi megoldás halmazát, valamint meghatározzák, mire van szükség, és mire nincs. A forgalmazó, amely egységesíteni tudja ezeket a technológiákat valamint biztosítani azok együttműködését, és ezáltal magasszintű támogatást és kezelhetőséget kínál, egészen biztosan jelentős piacra talál a vállalati IT-beszerzők között"

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvő számával párhuzamosan, nem meglepő módon, a malware-ek készítői és a bűnözők is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált technológiát kínál a mobil eszközök számára:

· Antivírus - Azonnal felismeri a mobil fenyegetettségeket, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertőzött fájlokat. A rendszer adminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.

· Tűzfal - Ellenőrzi a kimenő és bejövő hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.

· Anti-SMS spam - Automatikusan kiszűri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi őket.

· Adatvesztést csökkentő technológiák - Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. Fájl aktivitási napló segítségével a rendszer adminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlő eszköz segítségével.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

· Telefon funkció kontrol - Lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy WiFi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszűkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetővé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.

· Symantec Mobile VPN - Ez a választható funkció lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.

· Hálózati belépés kontrol - A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technolgia lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.

· Hamisítási védelem - Ellenőrzi a hálózathoz való csatlakozás előtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.

· Enterprise Management - Kezelési konzolt biztosít a rendszer adminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági előírásokkal és jelentéssel.
A Symantec Mobile Security Suite 5.0 egy olyan integrált megoldás, amely az egyre nagyobb számban előforduló, ismert és ismeretlen fenyegetettségeket célozza meg. Emellett további védelmet is kínál az elvesztett telefonok okozta gyakori problémákra.

A Symantec a Mobile security Suite felhasználói verzióját, a Norton Mobile Security-t azonos időszakban, 2007 májusában jelenteti meg. A Norton Mobile Security tűzfalat, antivírust, anti-SMS spam-et, jelszóvédelmet és adttitkosítási technológiákat kínál majd, amelyek a felhasználók okostelefonjain tárolt bizalmas, személyes vagy üzleti adatokat védik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?