17 °C Budapest

Pc-szintű biztonságo és adatvédelem a Windows-alapú mobil eszközökhöz

Pénzcentrum
2007. április 3. 10:29

A Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhető a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetőségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében. A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz majd tűzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, valamint olyan adatvédelmi kódolási technológiákat, amelyeket könnyű telepíteni, kezelni és karbantartani. Ez a szintű védelem nem csupán a mobil eszközöket fenyegető kockázatok csökkentésében segít, de lehetővé is teszi a szervezetek számára, hogy könnyebben és költséghatékonyabban megfeleljenek a belső biztonsági irányelveknek és a törvényi szabályozásoknak.

"Számtalan Symantec felhasználó - IT osztályok és felhasználók egyaránt - megértik, hogy a mobiltelefonok jelentik a számítástechnika új platformját" - mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. "A kettős módú Windows Mobile eszközök lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy mobil, illetve vezetéknélküli helyi hálózatokon keresztül kommunikáljanak, egyre több és több felhasználó a mobiltelefonját használja személyes vagy üzleti tranzakciók végzésére. Ezek a felhasználók a Symantechez hasonló biztonsági cégekhez fordulnak, hogy segítsenek megvédeni információikat és tranzakcióikat, függetlenül attól, hogy éppen milyen eszközöket használnak: telefont, laptopot vagy személyi számítógépet."

"A globális munkaerőpiac egyre inkább mobillá válik - egyre több mobil eszközt alkalmaznak, amelyekkel személyes alkalmazásokhoz és vállalati adatokhoz férhetnek hozzá kevéssé biztonságos, nyilvános Wi-Fi és otthoni hálózati kapcsolatokon keresztül" - mondta Sandra Palumbo, a Yankee Group senior elemzője. "Az IT csoportok feladata, hogy kezeljék és elássák védelemmel ezeket az eszközöket, és nagy kihívást jelent számukra, hogy átlássák a számtalan egyéni védelmi megoldás halmazát, valamint meghatározzák, mire van szükség, és mire nincs. A forgalmazó, amely egységesíteni tudja ezeket a technológiákat valamint biztosítani azok együttműködését, és ezáltal magasszintű támogatást és kezelhetőséget kínál, egészen biztosan jelentős piacra talál a vállalati IT-beszerzők között"

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvő számával párhuzamosan, nem meglepő módon, a malware-ek készítői és a bűnözők is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált technológiát kínál a mobil eszközök számára:

· Antivírus - Azonnal felismeri a mobil fenyegetettségeket, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertőzött fájlokat. A rendszer adminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.

· Tűzfal - Ellenőrzi a kimenő és bejövő hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.

· Anti-SMS spam - Automatikusan kiszűri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi őket.

· Adatvesztést csökkentő technológiák - Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. Fájl aktivitási napló segítségével a rendszer adminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlő eszköz segítségével.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

· Telefon funkció kontrol - Lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy WiFi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszűkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetővé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.

· Symantec Mobile VPN - Ez a választható funkció lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.

· Hálózati belépés kontrol - A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technolgia lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.

· Hamisítási védelem - Ellenőrzi a hálózathoz való csatlakozás előtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.

· Enterprise Management - Kezelési konzolt biztosít a rendszer adminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági előírásokkal és jelentéssel.
A Symantec Mobile Security Suite 5.0 egy olyan integrált megoldás, amely az egyre nagyobb számban előforduló, ismert és ismeretlen fenyegetettségeket célozza meg. Emellett további védelmet is kínál az elvesztett telefonok okozta gyakori problémákra.

A Symantec a Mobile security Suite felhasználói verzióját, a Norton Mobile Security-t azonos időszakban, 2007 májusában jelenteti meg. A Norton Mobile Security tűzfalat, antivírust, anti-SMS spam-et, jelszóvédelmet és adttitkosítási technológiákat kínál majd, amelyek a felhasználók okostelefonjain tárolt bizalmas, személyes vagy üzleti adatokat védik.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem