33 °C Budapest

Laptopmánia: Valami elkezdődött

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 10:30

Minden eddiginél látványosabb őszi akciókkal bombázzák a potenciális vásárlókat a hazai laptopforgalmazók. Optimizmusukat a személyi számítógépek, azon belül is a hordozható modellek utóbbi években tapasztalható felfutására alapozzák - írja a Világgazdaság.

A magyarországi piacon 2000-ben még alig több mint 200 ezer PC talált gazdára, s abból mindössze 20 ezer körüli volt a noteszgépek száma. Öt évvel később már 435 ezres hazai piacról számolnak be a piackutatók, s ezen belül már közel 40 százalékot képviselnek a laptopok. Erre az évre a félmilliót is meghaladó teljes piac megfeleződése várható a két kategória között.

A hordozható modellek iránti kereslet látványos élénkülését leginkább az ár motiválja. Míg tavaly a legolcsóbb laptopmodellek kiskereskedelmi ára még meghaladta a 200 ezer forintot, addig az idén a belépőszintű bruttó ár 160 ezer forintra csökkent.

A legolcsóbb noteszgépeknél azonban ajánlatos figyelni a műszaki paraméterekre is.

Az árcsökkenés újabb vevők felé nyitotta meg a noteszgéppiacot. Míg öt évvel ezelőtt elsősorban a topmenedzserréteg vásárolta a hordozható számítógépet, mára a kör egyre nagyobb arányban terjed ki az otthoni felhasználókra is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jelentős átrendeződés figyelhető meg a hazai laptoppiac kereskedői szegmensében is. Míg évekkel ezelőtt ezeket az eszközöket a számítástechnikai kiskereskedőknél lehetett megvásárolni, mára laptopokat kínálnak már az országos bolthálózatot működtető - MediaMarkt, Electroworld, Euronics - elektronikai szakkereskedések. Emellett megjelentek a főként napi közszükségleti cikkekre szakosodott hipermarketek - Tesco, Cora, Auchan - kínálatában is.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10