27 °C Budapest

Lángba borul a laptop! - Soha nem látott méretű visszahívás...

Pénzcentrum
2006. augusztus 16. 05:30

A világ legnagyobb PC-gyártója, a Dell több mint 4 millió notebook akkumulátort hív vissza, mivel azok túlmelegedhetnek és szélsőséges esetben ki is gyulladhatnak.


A cég arra kéri vásárlóit, hogy az érintett modelleket használók haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a Dell helyi képviseletével és kérjenek csere alkatrészt.

A hibás komponenst a Sony gyártotta a Dell számára és a szóban forgó modellek 2004 áprilisa és 2006 júliusa között kerültek forgalomba. A Sony hivatalosan is elismerte a hibát és támogatja a Dell lépését, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy mely más gyártóknak szállítottak az alkatrészből.

A probléma a Dell Latitude, Inspiron, XPS és Precision termékvonalát érinti. A cég ugyan hivatalosan nem számszerűsítette a visszahívás költségeit, egyes elemzők szerint azonban az érték 200 millió dollár körül lehet a szállítási költségeket is beleértve. Várhatóan az összeg javát a Sony fizeti majd.

A Dell történetében ez a harmadik ilyen visszahívás, először 2001-ben gyulladt ki egy laptop egy osakai konferencián, majd 2005 decemberében hívtak vissza 22,000 készüléket, a mostanihoz hasonló volument azonban eddig soha nem érintett az akció.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?