18 °C Budapest

Lángba borul a laptop! - Soha nem látott méretű visszahívás...

Pénzcentrum
2006. augusztus 16. 05:30

A világ legnagyobb PC-gyártója, a Dell több mint 4 millió notebook akkumulátort hív vissza, mivel azok túlmelegedhetnek és szélsőséges esetben ki is gyulladhatnak.


A cég arra kéri vásárlóit, hogy az érintett modelleket használók haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a Dell helyi képviseletével és kérjenek csere alkatrészt.

A hibás komponenst a Sony gyártotta a Dell számára és a szóban forgó modellek 2004 áprilisa és 2006 júliusa között kerültek forgalomba. A Sony hivatalosan is elismerte a hibát és támogatja a Dell lépését, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy mely más gyártóknak szállítottak az alkatrészből.

A probléma a Dell Latitude, Inspiron, XPS és Precision termékvonalát érinti. A cég ugyan hivatalosan nem számszerűsítette a visszahívás költségeit, egyes elemzők szerint azonban az érték 200 millió dollár körül lehet a szállítási költségeket is beleértve. Várhatóan az összeg javát a Sony fizeti majd.

A Dell történetében ez a harmadik ilyen visszahívás, először 2001-ben gyulladt ki egy laptop egy osakai konferencián, majd 2005 decemberében hívtak vissza 22,000 készüléket, a mostanihoz hasonló volument azonban eddig soha nem érintett az akció.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?