Filmek a WIW-en - Ez a jövő?

Pénzcentrum
2006. augusztus 14. 16:00

A Fox Entertainment Group amerikai vállalat újabban azt tervezi, hogy mozifilmeket és televíziós adásokat tesz elérhetővé letöltések formájában a felhasználók számára a saját internetes oldalain, többek közt a nagy népszerűségnek örvendő közösségi portálon, a MySpace-en.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Fox cég a News Corporation egyik leányvállalata és annak fennhatósága alatt áll. A cég szóvivői hétfőn tervezik bejelenteni, hogy a Fox Entertainment olyan TV-s sorozatok letöltését teszi lehetővé honlapjain, mint a nálunk is szeptemberben bemutatásra kerülő 'Szökés', vagy a nagy nézettséget elért amerikai '24' című sorozat. Mozifilmek közül a nem régen bemutatott alkotások is felkerülnének a letölthetők listájára, mint például a világszerte 2006. május 26-án bemutatott nagysikerű X-Men 3.

A cég úgy tervezi, hogy a TV-s adások epizódonként 1,99 dollárba, a filmek pedig egyenként 19,99 dollárba kerülnének a letöltőknek.

A filmstúdiók támogatják az ötletet, hiszen nem szeretnék, hogy az Apple ezt a piacot is uralja, csakúgy, mint ahogy azt már korábban elérte a zenei piacon az iTunesszal. A digitális produkciók egyik legsikeresebb gyártója, a Warner Brothers Corporation az egyik támogató azok közül, akik a leginkább szorgalmazták az ötlet megvalósítását. A cég már meg is szűntette eddig érvényben álló megállapodását két másik online video- és filmmegosztó oldallal, a Gubával és a BitTorrenttel.

Az Apple már ez idáig is lehetővé tette a Fox vállalat számos TV-s produkciójának letöltését, ám azonban azokat csak Apple termékekkel lehetett megtenni, tehát iPoddal vagy Macintosh számítógépekkel. A News Corporation leányvállalata Windows alapú számítógépeken is elérhetővé teszi a szolgáltatást.

A Fox nemcsak a digitális média ezen területén, hanem októbertől a videojátékok piacán is be fogja vezetni az ilyen irányú elérhetőséget.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?