12 °C Budapest
Christmas pickles in a jar at Budapest Christmas Market.

Indul a kőkemény téli NAV-razzia Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök még idén

2023. december 3. 12:00

Decemberben az eddigi bejelentések alapján többek között az édesség- és ajándékárusok, fenyőfaárusok, piaci árusok, bevásárlóközpontok, játékboltok, szépségipari szolgáltatók kerülhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal célkeresztjébe. A legtöbb ellenőrzést az adventi vásárokban árusító vállalkozásoknál tervezik. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hogy pontosan hol és mikor várhatók ellenőrzések. Mutatjuk, hogy hol bukkanhatnak fel jó eséllyel az ellenőrök még 2023-ban.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az év végéig a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 31-ig az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. december 31-ig továbbra is a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak. Továbbá ellenőrzik a területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban, az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek a vármegye egész területén. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az adóellenőrök megjelenésére munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell. A fentieken túl, az alábbi időpontokban és helyszíneken végeznek ellenőrzést a revizorok:

  • december 5. (kedd): Kecel,
  • december 7. (csütörtök): Szabadszállás,
  • december 11. (hétfő): Kiskőrös,
  • december 14. (csütörtök): Soltvadkert és Kiskunmajsa,
  • december 19. (kedd) Kiskunfélegyháza.

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 8. között a húsboltokban és hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik. 2023. december 11. és 22. között a fenyőfa- és szaloncukorárusokat ellenőrzik, a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4. és 7. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. 2023. december 11. és 22. között pedig a nagyobb bevásárlóközpontoknál, piacokon adventi, ünnepi termékeket, karácsonyi ajándékokat, fenyőfákat árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának még december 15-ig a szépségápolási, illetve a csapatépítő szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. december 4-én a Baracson működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. december 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • december 4. (hétfő)                    Salgótarjáni járás,
  • december 5. (kedd)                    Bátonyterenyei járás,
  • december 6. (szerda)                 Balassagyarmati járás,
  • december 7. (csütörtök)             Pásztói járás,
  • december 8. (péntek)                 Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a játék- és ajándékboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 49-51. héten az alábbi szolgáltatókat és kereskedőket ellenőrzi:

  • fenyőfaárusok,
  • édességgel és kézműves termékekkel kereskedők,
  • zöldség- gyümölcskereskedők,
  • hús - és halárusok.

A revizorok a kaposvári Nagypiacon és a vármegye piacain, valamint az adventi vásárokon is ellenőriznek. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. decemberben az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon, bevásárló központokban és üzletekben az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és a fenyőfaárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.12.05. - Dunaföldvár
  • 2023.12.06. - Szekszárd
  • 2023.12.07. - Tamási
  • 2023.12.12. - Bonyhád
  • 2023.12.14. - Dombóvár
  • 2023.12.19. - Paks
  • 2023.12.21. - Szekszárd

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 24-ig a kitelepüléseken, piacokon, az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. november 15. és december 31. között a szépségipari szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a nyilvántartások vezetését, valamint az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják. Továbbá november 25. és december 31. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Ezen túlmenően adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítói és számíthatnak ellenőrzésre. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések az egész országban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem