4 °C Budapest

NFM: nem csökken a közösségi közlekedési tarifák áfa-tartalma

MTI
2013. október 7. 12:00

A fejlesztési tárca nem tervezi és nem kezdeményezi a közösségi közlekedési tarifák áfa-tartalmának csökkentését, a sajtóhírekkel szemben ilyen szakmai javaslat nem készült és erről politikai döntés sem született - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alaptarifa 2010 óta változatlan a helyközi közösségi közlekedésben. Az NFM 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezetett be ez év június 1-jétől. Az alaptarifa mérséklésére a rendszerváltás óta nem volt példa. A tárca további vonalakon is vizsgálja a kedvezményes jegyárak alkalmazásának lehetőségét.

A szakminisztérium - a közösségi közlekedési kínálat versenyképességének javítása mellett - feladatának tartja az állami tulajdonú szolgáltatók pénzügyi helyzetének rendezését, működőképességének megőrzését is. A tárca ennek érdekében hosszú távra szóló személyszállítási közszolgáltatási szerződéseket kötött a vállalatokkal, megkezdte szervezeti korszerűsítésüket és a menetrendek összehangolását - zárja közleményét az NFM.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?