12 °C Budapest

Britek visznek fesztiváléletet a horvát tengerpartra

2012. július 4. 18:38

Rendkívül segítőkészek és rugalmasak a horvát hatóságok, ezért is kedvelt az ország, és különösen a tengerpart a fesztiválszervezők körében - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Mark Newton, a hétvégén a Pag-szigeten megrendezett Hideout fesztivál egyik főszervezője.

Mintegy 10 ezer fő szórakozott idén a horvátországi Hideout fesztiválon, amely 600 kilométerre Budapesttől, Pag szigetén, közvetlenül a tengerparton került megrendezésre. A rendezvény érdekessége, hogy nem egy új fesztiválvárost építettek a szervezők, hanem a Zrce-beach nevű öbölben működő nyári szabadtéri klubok adtak helyet az eseménynek.

Fotó: Hideout Fesztivál

Mark Newton, a fesztivál egyik főszervezője a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, 4-5 éve született meg az ötlet, hogy egy ilyen hatalmas rendezvényt hozzanak Horvátországba, az első Hideout-ot 2011-ben rendezték meg. Mint elmondta, Horvátország nem véletlenül lett felkapott helyszín a külföldi (elsősorban Nagy-Britanniából érkező) fesztiválszervezők-és látogatók körében. A tengerpart kimondottan alkalmas ilyen rendezvényekre, de mégsem túlzsúfolt, vannak még felfedezésre váró szakaszok. Délnyugati szomszédunknak kimondottan jó híre van a szigetországban, az árak megfizethetőek, ráadásul a hatóságok rugalmasak és egyértelműen pozitívan segítik a hasonló események megszervezését.

A főszervező lapunknak elmondta azt is, hogy elsősorban Nagy-Britanniából érkeznek a fesztiválozó fiatalok: a szigetország - bár rendelkezik tengerparttal- nem feltétlenül alkalmas egy ilyen rendezvényhez, ráadásul a szabadtéri klubok és a fürdésre is kiválóan alkalmas tengerpart szinte kínálják magukat hasonló rendezvények megszervezésére. Mark Newton hozzátette, hogy az Egyesült Királyságon kívül érkeztek még látogatók Spanyolországból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból, Brazíliából, az Egyesült Államokból, és természetesen Horvátországból is.

Fotó: Hideout Fesztivál

Egyelőre azonban nem tervezik, hogy a rendezvény jelentősen növekedne, sem a helyszín, sem a látogatószám vonatkozásában. Mark Newton szerint ugyanis a látogatók és a szervezők számára is fontos, hogy a Hideout megőrizze "családias" jellegét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Hideout leginkább egy nyaralással egybekötött fesztiválként aposztrofálható, hiszen a környék tele van üdülőhelyekkel, így az esti koncertek indulásáig is kiválóan el lehet tölteni a szabadidőt. A fesztivál különlegességének a limitált belépést biztosító hajós parik számítanak, de vannak például délutáni medencés bulik is. A különleges környezet élvonalbeli - elsősorban elektronikus zenei- fellépőkkel párosul, az idei húzónevek között megtalálhattuk például Ricardo Villalobost, vagy Skrillexet is. A jegyek már hónapokkal ezelőtt gyakorlatilag teljesen elfogytak, helyszíni és/vagy napijegyeket nem árusítottak a szervezők.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem