1 °C Budapest

Zsúfolásig megtelt Pag szigete, dübörög a horvát partyfesztivál

2012. június 30. 14:44

Zsúfolásig megtelt a horvátországi Pag szigetének Zrce Beach nevű partszakasza: június utolsó - július első napjaiban teltházzal dübörög a Hideout fesztivál.

Több ezer -többségében brit- fiatal szállta meg a horvátországi Pag-szigeten található Novalja várost és környékét az elmúlt napokba. Itt rendezik meg ugyanis - immár másodszorra- Európa egyik jelentős elektronikus zenei fesztiválját, a Hideoutot.

A rendezvény meglehetősen különbözik attól, amit mi fesztiválként aposztrofálunk: a városhoz közeli Zrce beach nevű öbölben található nyári klubok alakulnak át fesztivállá, amelyen a szcéna nagy és aktuális nevei lépnek fel, ma például olyan neves angol lemezlovasok, mint Jamie Jones, Maya Jane Coles vagy Annie Mac.

És természetesen nem csak a varázslatos tengerparti körülmények, hanem a meglehetősen borsos árak is különlegessé teszik a rendezvényt, hiszen Horvátország legexkluzívabb klubjairól, és a tehetős angol fiatalokról beszélünk. Egy kis üveges sör átszámítva ezer forintba, egy koktél 3-4 ezerbe, egy energiaital 1500-ba kerül, de a boltokban, éttermekben is meglehetősen magasnak tűnnek az árak.

A közönség pedig vevő mindenre, különösen népszerűek azok a lufik, amelyeket szén-dioxiddal töltenek meg (egyszerű szódavizes palackból), és darabját 1200 forintos áron kínálják a nagyérdeműnek.

Homogén közönség

A fiatalok meglehetősen homogén közegből érkeztek, nem is lehet ez másként egy olyan rendezvényen, ahol több ezren szórakoznak. A Manchesterből érkező 23 éves Mark a Pénzcentrum.hu helyszíni tudósítójának elmondta, nemrég fejezte be főiskolai tanulmányait, a szüleitől egyfajta diploma-ajándékként kapta ezt a bulinyaralást. Szerinte a környezet pazar, a társaság adott (5 barátjával érkezett), a leégés pedig inkább csak a 30-33 fokos nappali csúcshőmérséklet és a szikrázó napsütés miatt lehetséges, anyagilag nem valószínű. "Otthon egy átlagos péntek-szombat este költünk annyit, mint itt egy egész napos bulizás során, az árak egyértelműen az angol klubszínvonal alatt vannak, úgy 30-40 százalékkal" - mondta.

Hasonlóan vélekedik a 26 éves londoni Shyla is, aki egy szupermarketben dolgozik pénztárosként. Mint mondta, idén a Hideout az egyik nyaralása, várhatóan augusztus végén lesz ideje arra, hogy nyaraljon még. Ő leginkább a napfényt, a tengert és a koktélokat élvezi, meg persze a lufikat, amikhez hasonlóval ő még nem is találkozott.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?