4 °C Budapest

Zsúfolásig megtelt Pag szigete, dübörög a horvát partyfesztivál

2012. június 30. 14:44

Zsúfolásig megtelt a horvátországi Pag szigetének Zrce Beach nevű partszakasza: június utolsó - július első napjaiban teltházzal dübörög a Hideout fesztivál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több ezer -többségében brit- fiatal szállta meg a horvátországi Pag-szigeten található Novalja várost és környékét az elmúlt napokba. Itt rendezik meg ugyanis - immár másodszorra- Európa egyik jelentős elektronikus zenei fesztiválját, a Hideoutot.

A rendezvény meglehetősen különbözik attól, amit mi fesztiválként aposztrofálunk: a városhoz közeli Zrce beach nevű öbölben található nyári klubok alakulnak át fesztivállá, amelyen a szcéna nagy és aktuális nevei lépnek fel, ma például olyan neves angol lemezlovasok, mint Jamie Jones, Maya Jane Coles vagy Annie Mac.

És természetesen nem csak a varázslatos tengerparti körülmények, hanem a meglehetősen borsos árak is különlegessé teszik a rendezvényt, hiszen Horvátország legexkluzívabb klubjairól, és a tehetős angol fiatalokról beszélünk. Egy kis üveges sör átszámítva ezer forintba, egy koktél 3-4 ezerbe, egy energiaital 1500-ba kerül, de a boltokban, éttermekben is meglehetősen magasnak tűnnek az árak.

A közönség pedig vevő mindenre, különösen népszerűek azok a lufik, amelyeket szén-dioxiddal töltenek meg (egyszerű szódavizes palackból), és darabját 1200 forintos áron kínálják a nagyérdeműnek.

Homogén közönség

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fiatalok meglehetősen homogén közegből érkeztek, nem is lehet ez másként egy olyan rendezvényen, ahol több ezren szórakoznak. A Manchesterből érkező 23 éves Mark a Pénzcentrum.hu helyszíni tudósítójának elmondta, nemrég fejezte be főiskolai tanulmányait, a szüleitől egyfajta diploma-ajándékként kapta ezt a bulinyaralást. Szerinte a környezet pazar, a társaság adott (5 barátjával érkezett), a leégés pedig inkább csak a 30-33 fokos nappali csúcshőmérséklet és a szikrázó napsütés miatt lehetséges, anyagilag nem valószínű. "Otthon egy átlagos péntek-szombat este költünk annyit, mint itt egy egész napos bulizás során, az árak egyértelműen az angol klubszínvonal alatt vannak, úgy 30-40 százalékkal" - mondta.

Hasonlóan vélekedik a 26 éves londoni Shyla is, aki egy szupermarketben dolgozik pénztárosként. Mint mondta, idén a Hideout az egyik nyaralása, várhatóan augusztus végén lesz ideje arra, hogy nyaraljon még. Ő leginkább a napfényt, a tengert és a koktélokat élvezi, meg persze a lufikat, amikhez hasonlóval ő még nem is találkozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20